Dėl teroristinio sąmokslo nukrito aviacinio kuro kainos

Aviacinio kuro kainos Azijoje nukrito, susirūpinus, kad paklausa gali smukti dėl teroristų sąmokslo sumažėjus kelionių oro transportu.

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos policija atskleidė sąmokslą susprogdinti lėktuvus iš šios šalies skrendančius į JAV.

Didžiausiame Azijos naftos prekybos centre Singapūre tiesiogiai pristatomo reaktyvinio žibalo kaina nukrito 1,65 JAV dolerio, arba 1,7 proc. iki 93,45 dolerio už barelį, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg”.

Kainos skirtumas tarp žibalo ir dyzelino sumažėjo, kai keletas aviakompanijų nutraukė skrydžius į Londoną bei sutrikus Heathrou oro uosto veiklai.

Didžioji Britanija padidino teroro pavojų iki „kritinio” – aukščiausio penkiabalėje sistemoje lygio, rodančio, kad teroristų smūgis artėja neišvengimai, pranešė Didžiosios Britanijos Vidaus reikalų tarnyba.

Oro uostai taip pat buvo įspėti neleisti keleiviams pasiimti rankinio bagažo į lėktuvus.

Didžiausia pasaulyje oro uostų operatorė bendrovė BAA įspėjo keleivius vengti Heathrou oro uosto.

Pasak „Mitsubishi” vadovo asistento rizikos valdymui Anthony Nunan, dėl užsitęsusios grėsmės žmonės nenorės skristi į Didžiąją Britaniją ar JAV, tai be abejonės turės neigiamos įtakos paklausai, ypač reaktyvinio kuro.

Skrydžių atidėjimai ir nutraukimai yra ypač skaudūs labiausiai užimtam Europoje Heathrou oro uostui.

Žalios naftos kaina rugsėjį ateities sandoriais Niujorko prekių biržoje krito 1,05 JAV dolerio iki 75,3 dolerio už barelį. Londone 11.03 val. vietos laiku sandoriai buvo sudarinėjami po 75,42 dolerio už barelį. Brent žalios naftos kaina Londono ICE ateities sandorių biržoje ateities sandoriais rugsėjį smuko 85 centais iki 76,43 dolerio už barelį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.