Vakarų Lietuvoje – Sriubos teatras

Iki rugpjūčio 24 d. vakarų Lietuvoje gastroliuos pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvoje Sriubos teatras, kuris prieš metus buvo įkurtas Kauno dramos teatre.

Lengvą teatrinį „patiekalą” su gera humoro doze Sriubos teatras siūlo gyvenantiems ir atostogaujantiems pajūryje bei Žemaitijoje. Spektakliai bus rodomi Klaipėdoje, Juodkrantėje, Kretingoje, Šilutėje, Salantuose, Plungėje, Nidoje, Šilalėje bei Palangoje.

Sriubos teatras vasarą ne visada vaišins žiūrovus karšta sriuba, o derindamasis prie atostogų režimo, publiką sukvies vakarais, o ne vidurdienį, kaip įprasta tokio tipo teatrui.

Naujausia Sriubos teatro komedija – švedų rašytojos Inger Hagerup „Stiklinė arbatos su citrina” (rež. Danutė Juronytė). Tai nuo pat pirmųjų sakinių intriguojantis meilės trikampis prie arbatos ir konjako. Spektaklyje vaidina Kauno dramos teatro aktoriai Sigitas Račkys, Vilija Grigaitytė ir kt. Muzikinę spektaklio atmosferą formuoja gyvai grojantis muzikantas – Kauno muzikinio teatro dirigentas, kariljonininkas Julius Vilnonis.

Dar vienas Sriubos teatro pastatymas – anekdotas pagal estų dramaturgo Juhano Smulo pjesę „Svečiuose pas pulkininko našlę” (rež. D. Juronytė). Ši pjesė – tai anekdotas apie Pulkininkienę, kuri tartum povandeninė mina tyko laivo su gydytojų pulku. Aršios damos personažą kuria šiemet Auksiniu scenos kryžiumi apdovanota aktorė Milė Šablauskaitė.

Kauno dramos teatro gastroles užbaigs žydiško humoro komedija Šolom Aleichemo „Mendelio milijonai” (rež. Algimantas Pociūnas). Pagrindinis personažas – tai laimės ieškotojas, kurio nepagrįstam entuziazmui oponuoja žydų liaudies išminties perlus žarstanti jo žmona. Spektaklyje vaidina Egidijus Stancikas ir Audronė Paškonytė.

I. Hagerup „Stiklinė arbatos su citrina” (1 d. saldžiarūgštė komedija).

VIII. 11 d. 18 val. Šilutės kultūros ir pramogų centre.
VIII. 12 d. 20 val. Palangos klube „Ramybė”.
VIII. 13 d. 19 val. Salantų kultūros centre.

J. Smulo „Svečiuose pas pulkininko našlę” (1 d. anekdotas).

VIII. 15 d. 19 val. Palangos klube „Ramybė”.
VIII. 16 d. 20 val. Nidos kultūros centre.
VIII. 17 d. 18 val. Šilutės kultūros ir pramogų centre.
VIII. 18 d. 19.30 val. Juodkrantės kultūros namuose.
VIII. 19 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatre.

Š. Aleichemo „Mendelio milijonai” (1 d. komedija).

VIII. 20 d. 19 val. Palangos klube „Ramybė”.
VIII. 22 d. 18 val. Plungės kultūros centre.
VIII. 23 d. 18 val. Klaipėdos dramos teatre.
VIII. 24 d. 18 val. Šilalės kultūros centre.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.