Džiazuojantys dramaturgai Palangoje

Paprastai jam session vakarai vilioja muzikantus ir klausytojus todėl, kad jų metu gimsta visiškai netikėti sąskambiai, atmosferoje tvyro nežabotas spontaniškumas, o patys susibūrimai pulsuoja tokia gyvybine jėga, kurią įkvėpti gali tik visos grupės bendrai kuriami ir išties pirmąsyk ausį pasiekiantys džiazo pasažai. Paklaida, kuri įvyksta muzikos gimimo akimirką ir gali tapti genialia ir yra tas energetinis užkratas, kurio vienąsyk paragavęs negali sustoti.

Todėl Menų spaustuvė sako: kodėl muzikantams galima, o dramaturgams ne?! Ieškodami šventos paklaidos dramaturgijos vandenyne, siūlome visiems neabejingiems šiuolaikinei dramaturgijai, vienytis ir plukdyti savo talentus į Palangą, „Ramybės” klubą , kur rugpjūčio 21-26 dienomis vyks kūrybinės dramaturgų dirbtuvės Drama Jam Session.

Drama Jam Session – tarptautinės dramaturgijos ir teatro kūrybinės-edukacinės dirbtuvės, kuriose dalyvaus dramaturgai iš Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, taip pat jauni Lietuvos bei Minsko Laisvojo teatro aktoriai ir režisieriai. Dramaturgai atvažiuos į Palangą paruošę namų darbus – parašę scenas tema „Miestelis prie jūros”, kurios bus tobulinamos seminarų metu,o vėliau sudarys vieną bendrą pjesę. Šią pjesę statys tarptautinis kolektyvas: režisieriai Dalia Jokubauskaitė ir Vladimiras Ščerbanas (Baltarusija) ir Lietuvos bei Minsko laisvojo teatro aktoriai.

Dirbtuvių tikslas – išgauti naujų ir netikėtų šiuolaikinės dramaturgijos sąskambių, taip pat pritaikyti ir sustiprinti turimus kūrybinius įgūdžius ir gerai praleisti laiką su bendraminčiais dramaturgijos mylėtojais. Dirbtuvių metu seminarus ves tarptautinę patirtį turintys dramaturgijos tyrinėtojai: Pavelas Rudnevas – teatro kritikas, šiuolaikinės dramaturgijos teoretikas, Mejerholdo centro Maskvoje meno vadovas (Rusija), Vladimiras Levanovas – dramaturgas, festivalio Majskije čtenija Toljatyje meno vadovas (Rusija) ir Nikolajus Chalezinas – dramaturgas, Minsko Laisvojo teatro meno vadovas (Baltarusija)

Teorinę seminaro dalį sudarys paskaitos, o praktiniuose užsiėmimuose dalyviai dirbs su atsivežta dramaturgine medžiaga. Rugpjūčio 26 d. dalyviai pristatys savo intensyvaus darbo rezultatus – pjesę „Miestelis prie jūros”. Kasdien vakarais „Ramybės” klubas bus atviras visiems, norintiems išgirsti šiuolaikinių pjesių skaitymus. Įėjimas į seminarą ir jo renginius laisvas. Visus besidominčius šiuolaikine dramaturgija kviečiame tapti laisvaisiais klausytojais. Seminarai vyks rusų kalba.
Rugpjūčio 22 d. Minsko Laisvasis teatras parodys monospektaklį „Pokolenje Jeans”.

Drama Jam Session dirbtuvės įgyvendintos Lietuvos Kultūros ministerijos Jaunųjų menininkų programos paramos dėka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.