J.Bielskis išduotas Lietuvai

Rusijos prokuratūra leido Lietuvai išduoti Joną Bielskį, kuris prieš keturis mėnesius buvo pasprukęs iš Lietuvos teisėsaugos akiračio, bet birželio 9 dieną sulaikytas Sankt Peterburge.

Lietuvos Generalinė prokuratūra pavedė J. Bielskį etapuoti į Lietuvą. Įtariamojo etapavimą vykdys Tarptautinė kriminalinė policija – Interpolas.

Įtariamasis Jonas Bielskis oficialiai Lietuvai yra išduotas 2006 m. rugpjūčio 3 d. Kadangi per 10 dienų nuo sprendimo gavimo dienos sulaikytasis gali sprendimą apskųsti teismui, šis dokumentas oficialiai dar neįsiteisėjęs. Iš Maskvos pranešama, kad J. Bielskis šiuo metu laikomas Sankt Peterburgo tardymo izoliatoriuje.

Vakar Generalinė prokuratūra taip pat priėmė sprendimą ištirti J.Bielskio pabėgimo aplinkybes:

„Bus tiriama, ar Lietuvos policijos liudytojų ir nukentėjusiųjų apsaugos tarnybos pareigūnų veiksmuose yra piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir tarnybos pareigų neatlikimo požymių” – teigia Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

J.Bielskis yra įtariamas sunkiais ir labai sunkiais nusikaltimais – kelių nužudymų organizavimo, pasikėsinimų nužudyti, turto prievartavimo ir kt. J.Bielskis buvo sulaikytas 2004 metų vasarą Kauno kazino „Los Patrankos”, kur leisdavo dienas ir naktis.

J.Bielskio parodymais turi būti grindžiami kaltinimai į teisiamųjų suolą penktą kartą sėsiančiam Kauno nusikaltėlių pasaulio šului Henrikui Daktarui.

Pastarasis teismo laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Tuo tarpu J.Bielskis, kuris sutiko bendradarbiauti su teisėsauga, gyveno savo namuose Kaune, saugomas policijos pajėgų. Iš prabangaus namo Kaune šių metų balandį jam ir pavyko pasprukti. Išvykęs į Rusiją įtariamasis, kaip manoma, jautėsi saugiai, todėl netrukus įkliuvo vietiniams pareigūnams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "J.Bielskis išduotas Lietuvai"

  1. o

    tuoj pabegs pamatysit,sakys istruko,kad ji kur galai 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.