Interneto abonentų skaičius Lietuvoje – 1,44 mln., mobilaus telefono ryšio – 4,4 mln.

Bendras interneto paslaugų abonentų skaičius šių metų birželio pabaigoje siekė 1,44 mln., per ketvirtį abonentų skaičius išaugo apie 0,11 mln., arba 0,7 proc., o per metus – 2,3 karto.

Sparčiausiai augo abonentų, prisijungusių prie interneto xDSL linijomis skaičius, kuris per ketvirtį padidėjo apie 14 proc., išankstinius duomenis paskelbė Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT).

Pajamos iš interneto prieigos paslaugų teikimo pirmąjį pusmetį sudarė 127,5 mln. litų, iš jų – 65,2 mln. litų per antrąjį ketvirtį, ir palyginti su pernai sausiu-birželiu, išaugo 30 procentų.

Interneto prieigos paslaugų abonentų, naudojančių plačiajuosčio ryšio technologijas, skaičius per antrąjį ketvirtį išaugo virš 10 proc. ir sudarė apie 290 tūkstančių. Plačiajuosčio ryšio skvarba birželio pabaigoje pasiekė 8,5 proc., skvarba per ketvirtį išaugo 0,8 procentinio punkto, o per metus – 3,5 procentinio punkto.

Mobilaus telefono ryšio paslaugų aktyvių abonentų skaičius 2006 metų birželio pabaigoje viršijo 4,4 mln. – 8 proc. daugiau nei prieš metus, o mobilaus telefono ryšio skvarba buvo 130 procentų.

Viešojo mobilaus telefono ryšio tinklo ir paslaugų teikimo pajamos šiemet pirmąjį pusmetį, palyginti su pernai tuo pat metu, išaugo 3 proc. iki 582,74 mln. litų, o per ketvirtį pajamos paaugo virš 5 proc. ir sudarė apie 299 mln. litų.

Pasak RRT, antrąjį 2006 metų ketvirtį aktyvių abonentų, pasirinkusių išankstinio mokėjimo paslaugas, kurie sudarė apie 66 proc. visų mobiliojo telefono ryšio abonentų, skaičius sumažėjo apie 1 proc., tačiau apie 2 proc. išaugo abonentų, kurie už paslaugas apmoka pagal sąskaitas, skaičius.

Inicijuotų (operatorių tinkluose) per antrąjį ketvirtį mobiliojo telefono ryšio pokalbių trukmė per ketvirtį išaugo 3 proc., o per metus – 30 proc. ir sudarė 940 mln. minučių.

Palyginti su pirmuoju ketvirčiu, per antrąjį ketvirtį išsiųstų trumpųjų žinučių (SMS) skaičius išaugo 5 proc., o per metus – 2 kartus ir sudarė 2,3 mlrd. SMS.

Bendros pajamos iš viešųjų fiksuoto telefono ryšio tinklų ir paslaugų teikimo pirmąjį pusmetį sudarė 214,8 mln. litų – 4,5 proc. mažiau nei pernai sausį-birželį.

Vien per antrąjį ketvirtį gauta 107,3 mln. litų pajamų, o operatorių tinkluose inicijuotų fiksuoto telefono ryšio pokalbių trukmė sudarė 461 mln. minučių.

Galutinius pirmojo 2006 metų pusmečio ir antrojo ketvirčio elektroninių ryšių rinkos duomenis RRT paskelbs rugsėjo pradžioje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Interneto abonentų skaičius Lietuvoje – 1,44 mln., mobilaus telefono ryšio – 4,4 mln."

  1. Neaisku

    Tai cia iseina, kad mobiliuju tel. savininku 1 mln. daugiau nei gyventoju?

  2. as

    na, kai dabar nemazai zmoniu, turinciu vos ne po ę-į telefonus, tai ko stebetis?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.