„Mažeikių nafta” turi žaliavos ir rugsėjui, teigia premjeras

Lietuvos naftos perdirbimo koncernas „Mažeikių nafta”, šiuo metu žaliavą perdirbimui atsigabenanti tanklaiviais, yra apsirūpinusi nafta rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiams.

„Rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais esame užsitikrinę naftą. Kaip bus su vamzdynu, tai aiškinsimės ir aiškinamės įvairiais kanalais. Žadame kitą savaitę susitikti su mūsų ambasadoriumi Maskvoje, kartu Ūkio, Užsienio ministerijų ir kiti pareigūnai aptars šituos reikalus, – Žinių radijui ketvirtadienį kalbėjo premjeras Gediminas Kirkilas. – Aš įsivaizduoju, kad tam tikra įtampa, kol nesibaigs „PKN Orlen” sandoris, bus”.

Šiuo metu „Mažeikių nafta”, kurią siekia įsigyti Lenkijos koncernas „PKN Orlen”, dėl naftotiekio „Družba” remonto darbu negauna žaliavos vamzdynu iš Rusijos.

Lietuvos koncernas rugpjūčio mėnesį koncernas tikisi sulaukti aštuonių tanklaivių, kurie į Būtingės naftos terminalą atgabens po 100 tūkst. tonų naftos – iš viso 800 tūkst. tonų.

Premjero manymu, sandoris su Lenkijos koncernu pasibaigs sėkmingai.

Šiemet birželio mėnesį Lietuvos Vyriausybė ir „PKN Orlen” pasirašė sutartis, pagal kurias Lenkijos bendrovė įsigis 30,66 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 851,829 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu iš „Jukos” Lenkijos koncernas įsigis 53,7 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 1,492 mlrd. dolerių.

„PKN Orlen” spalį tikisi gauti Europos Komisijos leidimą įsigyti Lietuvos naftos perdirbimo koncerną. Manoma, kad vėliausiai sandoris galėtų būti užbaigtas kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.