„PKN Orlen” leidimus įsigyti „Mažeikių naftą” reikės gauti ir iš Ukrainos bei JAV antimonopolinių institucijų

Lenkijos koncernui „PKN Orlen”, siekiančiam įsigyti naftos perdirbimo bendrovę „Mažeikių nafta”, reikės tam gauti ir Ukrainos bei JAV antimonopolinių institucijų leidimus.

Prašyti leidimo nuspręsta išanalizavus „Mažeikių naftos” eksporto duomenis, praėjusią savaitę pranešė „PKN Orlen” valdyba.

Valdyba nusprendė, kad, be Europos Komisijos leidimo, reikės siekti gauti pritarimą iš Ukrainos Antimonopolinio komiteto bei atitinkamos tarnybos JAV.

Lenkijos bendrovė nemano, kad dėl reikalavimų gauti papildomus leidimus Ukrainoje ir JAV galėtų nusikelti Mažeikių bendrovės įsigijimo pabaiga ar padidėtų rizika neužbaigti sandorio.

Lenkijos koncernas jau pateikė Europos Komisijai prašymą leisti įsigyti „Mažeikių naftą”. Tikimasi, jog leidimas bus gautas šių metų spalį.

Šiemet birželio mėnesį Lietuvos Vyriausybė ir „PKN Orlen” pasirašė sutartis, pagal kurias Lenkijos bendrovė įsigis 30,66 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 851,829 mln. JAV dolerių. Tuo tarpu iš „Jukos” Lenkijos koncernas įsigis 53,7 proc. „Mažeikių naftos” akcijų už 1,492 mlrd. dolerių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.