Gali brangti keltų bilietai

Jau baigiamas statyti keleivius senojoje perkėloje plukdysiantis naujas 700 vietų keltas.

Jis bus pavadintas „Nida”. Keltą Bulgarijos laivų statykloje ketinama nuleisti rugpjūčio 18 dieną. Į Klaipėdą jis bus parplukdytas rugsėjo pabaigoje arba spalio pradžioje.

Planuojama, kad keltas iš karto pradės plukdyti keleivius. Šiuo metu rekonstruojamos krantinės jam švartuoti. Kelto ypatumas tas, kad vienu metu keleiviai išlips iš kelto ir bus į jį įleidžiami tik skirtingais šoniniais tilteliais.

Dabartinė „Nida”, kuri plaukioja iš senosios perkėlos, jau yra 35 metų. Ji, kaip teigė Smiltynės perkėlos bendrovės vadovas Algimantas Žukauskas, bus išardyta. Kai kurios detalės bus naudojamos remontuoti kitam laivui – 27 metų „Kintams”.

Keleivius senojoje Smiltynės perkėloje nuolat plukdys naujoji „Nida”. „Kintai” ją keis išimtiniais atvejais.

Taip pat gali būti, kad kai bus itin didelis keleivių srautas, kursuos abu keltai. Šių metų vasara įrodė, kad keleivių antplūdis gali būti labai didelis.

Liepą buvo pasiektas visų laikų keleivių ir automobilių kėlimo rekordas. Keleivių plukdyta 650 tūkst. 638, arba 24 proc. daugiau nei pernai liepą, automobilių – 136 tūkst. 648, arba 41 proc. daugiau nei pernai liepą.

Taip pat liepą Smiltynės perkėla gavo daugiausiai mėnesinių pajamų per visą veiklos istoriją. Jos sudarė 2 mln. 27 tūkst. 210 litų ir buvo 11,7 proc. didesnės nei pernai liepą.

Tačiau liepą buvo ir didžiausios bendrovės visų laikų mėnesinės sąnaudos – 1 mln. 190 tūkst. 473 litai. Anot A.Žukausko, tai lėmė gerokai padidėjusi kuro kaina, atlyginimai.

Kadangi liepą tomis pačiomis pajėgomis teko atlikti net 557 papildomus reisus, įgulų nariams reikėjo mokėti ir 50 proc. atlyginimų priedus. A.Žukausko nuomone, jei kuro kainos ir toliau kils, gali tekti branginti keltų bilietus.

Dabar keleiviams bilietas kainuoja 1,5 lito, lengviesiems automobiliams – 32 litus.

Šiais metais Smiltynės perkėla planuoja pelną. Tačiau jis nebus labai didelis. Nors vasarą ir buvo keleivių antplūdis, Smiltynės perkėlai nuostolingi yra kiti mėnesiai.

Kad mėnuo būtų pelningas, reikia surinkti beveik vieną milijoną litų pajamų. Šiemet planuojama gauti 11,5 mln. litų. Pernai buvo gauta 10,6 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.