Vietoj benamių pamėgtos lūšnos turėtų iškilti daugiabutis namas

Anksčiau būriavosi name, dabar – sode

Jau daugiau kaip metai pačiame Alytaus centre, S.Dariaus ir S.Girėno g. 6b, stovi apleistas gyvenamasis namas, šalia jo – aptriušęs ūkinis pastatas. Tokį į sostinę išvykusių savininkų paliktą tuščią plotą po stogu greitai aptiko benamiai. Jie vienu metu net buvo čia apsigyvenę ir sukėlė gaisrą. Šį teko gesinti ugniagesiams. Ir šiandien pačių benamių apgriautame name matyti gaisro pėdsakų.
Miesto centre įsikūrusių įstaigų darbuotojai ne kartą pastebėjo, kaip asocialūs asmenys iš šio namo karučiais tempia metalo atliekas, malkoms tinkamas konstrukcijas, ardo namo stogą.
Vėlyvais vakarais buvo baugu eiti pro šį statinį. Ir dabar, beveik sugriautame name išnykus galimybei būriuotis, miesto centre esančios sodybos sodas tapo norinčiųjų gamtoje išlenkti taurelę prieglobsčiu.
Čia primėtyta įvairiausių tuščių alkoholinių gėrimų butelių, užkandos atliekų. Asocialūs asmenys šioje sodyboje slepiasi po medžiais.

Naujas savininkas atsirado pernai

Praėjusiais metais beveik 8 arus turinčią sodybą su apgriautais pastatais iš buvusių savininkų įsigijo Alytaus uždaroji akcinė bendrovė „Remtis”, vykdanti statybų projektus.
Kaip „Alytaus naujienoms” sakė bendrovės direktorius Eimutis Klimašauskas, kiek įmanoma užkalti langai ir durys. Tačiau šiandien lentos nuo kai kurių langų nuluptos. Kartu su aplinkinių namų kaimynais kreiptasi į policiją, kad pareigūnai atkreiptų dėmesį į šią sodybą.
Pasak „Remties” direktoriaus, be policijos pagalbos sunku sutramdyti čia besirenkančius asmenis, nes jie grasina užmušti ar kitaip susidoroti.
Pastaruoju metu jau nebepamatysi su karučiais vežant „gėrybių” iš apleistos sodybos, – tikriausiai nebeliko paklausių daiktų.

Rengiamas sklypo detalusis planas

„Remties” užsakymu uždaroji akcinė bendrovė „Alytaus planas” rengia jos įsigyto sklypo detalųjį planą. Jau baigiamos šio derinimo su atitinkamomis institucijomis procedūros. Baiminamasi, kad neužstrigtų derinimas su aplinkosaugininkais, nes sodyboje yra šalintinų medžių.
„Remtis” vietoj benamių pamėgtos lūšnos miesto centre ketina statyti trijų aukštų daugiabutį gyvenamąjį namą su mansarda, kurio pirmame aukšte įrengs komercines patalpas. Remiantis bendrovės turimu šio statinio eskizu, čia turi būti vidaus kiemas automobiliams statyti.
Statinio projektą „Remtis” pradės rengti miesto savivaldybei patvirtinus sklypo detaliojo planavimo projektą.
Bendrovė „Remtis” mūsų mieste yra žinoma kaip norinti statyti Alytaus „Akropolį” teritorijoje už Jazminų gatvėje įsikūrusios turgavietės. Čia ji įsigijusi maždaug 10 hektarų žemės sklypą. Pramogų ir prekybos centro statyba įstrigusi dėl miesto bendrojo plano sprendinių, kuriais remiantis šioje vietoje numatyta rekreacinė teritorija sporto kompleksui statyti. Tad būtini minėto plano pakeitimai.
E.Klimašausko tuomet vadovauta kartu su prancūzų atstovais įkurta bendrovė Komercijos vystymo kompanija planavo išplėsti „Iki” prekybos centrą Naujojoje gatvėje Dzūkijos vidurinės mokyklos stadiono link ir šioje vietoje įrengti pramogų bei prekybos centrą – Alytaus „Akropolį”. Sumanymui koją pakišo valstybei priklausanti stadiono žemė, kurios nesutikta perduoti miesto savivaldybei.
Būtent tuo metu, planuojant iškelti Dzūkijos vidurinės mokyklos stadioną, buvo rasta vieta sporto komplekso statybai Jazminų gatvės turgavietės kaimynystėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.