Pareigūno namo statybos peraugo į ikiteisminį tyrimą

Vakar Klaipėdos policijos vadovybės nurodymu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo trijų policijos pareigūnų piktnaudžiavimo tarnyba.

Liepos 24-ąją buvo atliktas tarnybinis patikrinimas įtarus, kad Tomas Balčius, Darius Montvydas ir Arūnas Stonys piktnaudžiavo tarnyba. Įtariama, kad jie tarnybiniu automobiliu vežiojo darbininkus į T. Balčiaus statomą namą.

Nuo liepos pradžios miesto VPK Jūrų uosto policijos skyriui pradėjusiam vadovauti buvusiam Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) viršininko pavaduotojui T. Balčiui nepalankūs įtarimai į viešumą iškilo, kai prabilo vienos statybos bendrovės vadovas.

UAB „Vitrana” direktorius Andrejus Stasiukevičius „Vakarų ekspresui” teigė, jog T. Balčius nepanoro sumokėti už atliktą darbą, o įsižeidęs ant jo bendrovės „užsiundė” buvusius pavaldinius iš ENTS.

Pasak A. Stasiukevičiaus, kovą į jį kreipėsi tuometiniai T. Balčiaus pavaldiniai, ENTS tyrėjai Darius Montvydas ir Arūnas Stonys, ir pasakė, kad Kunkiuose, netoli Klaipėdos, namą besistatančiam skyriaus viršininko pavaduotojui reikia pagalbos.

Bendrovės, kuri verčiasi bendraisiais statybos darbais, paprašyta pagalbos name klijuojant plyteles. Anot verslininko, pareigūnai žadėjo net pagelbėti, jei iškiltų problemų su teisėsauga.

Pasak A. Stasiukevičiaus, žodžiu buvo sutarta, kad vienas kvadratinis metras T. Balčiui kainuos gerokai mažiau nei rinkos kaina – 30 litų, jokių dokumentų nepasirašyta.

Anot verslininko, D. Montvydas kiekvieną rytą tarnybiniu automobiliu nuveždavo darbininką į T. Balčiaus namą. Pastarasis pats tiesiogiai su statybininkais nebendravo.

Santarvė baigėsi, kai už išklijuotą 100 kvadratinių metrų plotą policininkų paprašyta sumokėti 3 000 litų.

„Vietoje to policininkai iš mūsų paprašė 4 ar 5 tūkstančių litų, kad būtų nutraukta bendrovei iškelta baudžiamoji byla – esą tada būsime atsiskaitę. Mes paklausėme: „Kokia byla?”. Jie ramiai atsakė, kad sugalvos”, – piktinosi A. Stasiukevičius.

T. Balčius tvirtino net nežinantis „Vitranos” bendrovės. „Nesu niekam skolingas, sumokėjau visiems namą stačiusiems darbininkams, o jie dirbo legaliai. Aš net pats padėjau klijuoti tas plyteles”, – dar prieš pradedant ikiteisminį tyrimą „Vakarų ekspresui” sakė pareigūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.