Atlikėją kamuoja skausmai, ūkininką – baimė

Po avarijos ir sudėtingos operacijos atsigavusią dainininkę Gintarę Karaliūnaitę pribloškė artimųjų perduota žinia, kad užmuštos telyčios savininkas Petras Buivydas ketina reikalauti iš jos kompensacijos.

27 metų popdainininkė į avariją pateko penktadienį vakare, kai greitkeliu iš Klaipėdos važiuojančiam automobiliui „Citroen C3” kelią staiga pastojo karvė. Įvykio metu sužalotas ir kartu važiavęs jos septynerių metų sūnus Naglis.

Silpnas ir užkimęs dainininkės balsas sustiprėjo tik jai pradėjus kalbėti apie tai, kad P.Buivydas dėl avarijos kaltina automobilį vairavusį jos draugą Deivydą Vosylių – neva automobilis viršijęs greitį.

„Mes tikrai neviršijome greičio. Man buvo labai liūdna išgirsti, kad tas žmogus gali šitaip kalbėti, – „Lietuvos rytui” telefonu vakar guodėsi dainininkė. – Juk mes visi galėjome žūti, jei tikrai būtume greitai važiavę”.

G.Karaliūnaitę nustebino ir ūkininko kalbos, kad iš aptvaro pabėgo tik viena telyčia.

„Aš iškart sakiau, kad karvių kelyje buvo ne viena, o visa banda, – lėtai ir vis kosčiodama pasakojo dainininkė. – Niekaip nesuprantu, kam reikėjo meluoti”.

Gyvuliai klaidžiojo palaidi

Girdiškės kaime (Šilalės r.) gyvenantis 47 metų P.Buivydas vakar toliau dėstė, kad dėl nelaimės kalti patys automobiliu važiavę žmonės.

„Kiek man žinoma, vairuotojas atsako už kliūtį kelyje. Jis turi važiuoti saugiu greičiu”, – „Lietuvos rytui” sakė ūkininkas, kurio karvę partrenkė D.Vosyliaus vairuojamas „Citroen”.

Vienuolika P.Buivydo gyvulių – septynios karvės, dvi telyčios ir tiek pat buliukų – ganėsi Pakarčemio kaime. Avariją sukėlusi karvė pabėgo iš aptvaro ir atsidūrė maždaug keturi kilometrai nuo ganyklos.

„Kiek galvijų buvo ant kelio, aš nežinau. Kai po avarijos nuvažiavau į įvykio vietą, radau tik vieną negyvą telyčią. Pareigūnai liepė patraukti ją į šalį, kad netrukdytų eismui”, – vakar sakė ūkininkas.

Ganykla aptverta laidais, kuriais teka elektros srovė. „Galbūt laidus nutraukė pro šalį bėgantis žvėris, o gal jis pabaidė galvijus ir šie, nutraukę tvorą, pabėgo. Šalia yra miškelis, kuriame nemažai šernų, stirnų. Karvės iki šiol iš aptvaro pačios nepabėgdavo”, – kalbėjo P.Buivydas.

Jis pripažino, kad šeštadienio rytą savo gyvulius rado palaidus netoli ganyklos.

Baiminasi prarasti turtą

Pareigūnai P.Buivydą aplankė pirmadienį, teiravosi, kur ganosi jo galvijai. Šiandien ūkininkas bus apklausiamas Šilalės policijos komisariate.

„Nustėrau laikraštyje perskaitęs Šilalės rajono policijos komisariato viršininko Remigijaus Rudmino kalbas apie avarijas sukeliančius palaidus gyvulius. Jis sakė, kad gyvulių savininkams gali neužtekti turto atlyginti turtinę ir neturtinę žalą.

Bet aš daug turto neturiu – 3 hektarus žemės, namą ir vienuolika gyvulių. Jeigu reikės atlyginti žalą, galiu visko netekti”, – sielojosi P.Buivydas.

Ūkininkai nepaiso įspėjimų

„Tiksliai, kiek karvių buvo ant kelio, mes nežinome, bet, pirminiais duomenimis, jų buvo daugiau negu viena”, – „Lietuvos rytui” vakar sakė policijos komisaras R.Rudminas.

Pareigūnas pasakojo, kad ne visi rajono ūkininkai deramai prižiūri gyvulius, kartais šie išeina į kelius, kelia pavojų vairuotojams. Apie tai, kad karvės būtų saugiai laikomos, ūkininkams nuolat primenama vietinėje spaudoje.

Civilinis kodeksas numato, kad gyvulių savininkas atsako už nelaimes, įvykusias dėl palaidų gyvulių.

Motinai – nerimo dienos

Karvių savininko išvedžiojimai pribloškė ne tik avarijoje sužalotą dainininkę, bet ir jos motiną Adelę Karaliūnaitę, gyvenančią Pasvalio rajono Joniškėlio miestelyje.

Rajone žinoma žolininkė šeštadienį išskubėjo į Klaipėdą, kur į reanimacijos palatą buvo paguldyta jos duktė. Užvakar Gintarė buvo perkelta į veido ir žandikaulių chirurgijos skyrių.

A.Karaliūnaitė meldžia Dievą išvaduoti dukterį iš skausmų po jau atliktos operacijos ir suteikti jėgų iškentėti dar vieną, kuri laukia ateityje.

Saugo nuo lankytojų

Medikai tyli apie tai, kada sunkiai sužeista dainininkė galės sugrįžti į sceną.

„Dar neaišku, rudenį bus matyti”, – vakar „Lietuvos rytui” telefonu sakė Gintarė.

Nuo šeštadienio A.Karaliūnaitė su anūku Nagliu dienomis nesitraukia nuo ligonės lovos. Naktimis jie nakvoja aikštelėje prie ligoninės pastatytame automobilyje.

Pasak moters, pirmadienį laikraščiuose perskaitę apie Gintarę ištikusią nelaimę, Klaipėdos ligoninę užplūdo daugybė žmonių. Tačiau dainininkė kol kas vengia bendrauti.

„Aš stengiuosi apsaugoti dukterį nuo lankytojų”, – sakė A.Karaliūnaitė.

Susidūrimas buvo neišvengiamas

Tačiau su motina Gintarė bendrauja. Ji pasakojo, jog Šilalės rajone, ties Tūjainių kaimu, ant kelio priešais jų mašiną netikėtai išbėgo karvių banda. Automobilis vieną galviją parbloškė. Užmušta karvė užkrito ant automobilio stogo.

„Jei į greitkelį būtų išbėgęs vienas galvijas, jį vairuotojas būtų aplenkęs. O čia – visa banda, daugiau nei 10 karvių.

Mašina važiavo apie 100 kilometrų per valandą greičiu. Deivydas stabdė automobilį, nes Naglis staiga užsinorėjo į krūmus”, – dukters žodžius perpasakojo A.Karaliūnaitė.

Gintarė buvo prisisegusi saugos diržą. Mašinai atsitrenkus į staiga ant kelio išbėgusią karvę, jos duktė galva rėžėsi į plastikinę automobilio dalį.

Avarijos metu neišsiskleidė oro pagalvės, todėl dainininkė sunkiai susižalojo ir prarado sąmonę.

Veido pjūviais nedarkė

Avarijos metu Gintarei lūžo nosis, žandikauliai, skruostikaulių kaulai.

Į Klaipėdos ligoninę jau po vidurnakčio atgabenta dainininkė buvo skubiai operuota.

„Medikai, norėdami atkurti sąkandį, jai sukabino dantis. Iš vidaus, nedarydami išorinių pjūvių, operavo viršutinį žandikaulį. Nosies kaului nedarė nieko, jis turėtų suaugti pats”, – pasakojo moteris.

G.Karaliūnaitės laukia dar viena lūžusio kairės akiduobės kaulo operacija. Ji bus atlikta vėliau, kai atsigaus pažeistas nervas.

„Gydytojai sakė, kad operacija pavyko. Duktė po truputį bando kalbėti, tačiau jos savijauta labai prasta, o ir atrodo baisiai: veidas sutinęs, ji kenčia skausmus”, – sakė A.Karaliūnaitė.

Bet ir tokioje situacijoje Gintarė neprarado humoro jausmo.

„Duktė juokavo, jog taip baisiai atrodydama tiktų vaidinti siaubo filmuose: nereikėtų nė grimo”, – kalbėjo motina.

Į realybę grąžino sūnus

A.Karaliūnaitei duktė pasakojo, kad po eismo nelaimės ją, praradusią sąmonę, prižadino Naglio klyksmas.

„Nualpusi Gintarė buvo paguldyta ant žolės. Ji teigė tuo metu buvusi tarsi transo būsenos, įsivaizdavo save auksinio kiaušinio viduje, kur buvo labai gera ir saugu. Tačiau iš ten sugrįžti privertė sūnaus riksmas: „Mama, mama”. Tada ji atgavo sąmonę ir pajuto skausmą”, – dukters pojūčius atpasakojo A.Karaliūnaitė.

Moteris išgyvena ne tiktai dėl dukters, bet ir dėl anūko.

Gintarės sūnus buvo ištiktas šoko, kai pamatė ant kelio skiriamosios juostos paguldytą krauju paplūdusią ir sąmonę praradusią motiną.

Ant galinės sėdynės sėdėjęs vaikas buvo tik lengvai sužalotas – susitrenkė veidą, iš nosies pasipylė kraujas.

Tačiau močiutei nerimą kelia anūko psichologinė būsena. „Dvi naktis abu praleidome automobilyje. Berniukas neramiai miega po avarijos”, – nerimu su žurnalistais pasidalijo močiutė.

Prisiminė keistą sapną

Ligoninėje gulinti Gintarė motinai papasakojo nelaimės išvakarėse sapnavusi keistą sapną.

„Gintarė retai sapnuoja, tačiau prieš avariją sakė susapnavusi šunį. Esą tvarkė namus ir, atidariusi stalo stalčių, viduje rado gyvą marmurinį dogą. Šios veislės šuniuką, kurio viena akis buvo mėlyna, dukra prieš 4-5 metus norėjo nusipirkti”, – pasakojo dainininkės motina.

Gintarė sapne dar nusistebėjo, kad gyvūnas, kelerius metus gyvenęs stalčiuje, nenudvėsė.

„Dievas mums siunčia pranašiškus ženklus, tačiau nesugebame jų atpažinti”, – apgailestavo žolininkė A.Karaliūnaitė.

Siūlys kaulažolių tepalo

Užvakar vėlai vakare A.Karaliūnaitė paliko dukterį ir trumpam sugrįžo į namus. „Manęs laukia žmonės, jie užsisakę įvairių tepalų, negaliu nuvilti savo pacientų”, – teigė žolininkė.

Aprūpinusi pačios pagamintais vaistais ligonius, šiandien moteris ir vėl vyks į Klaipėdą.

Bet kol kas nieko iš savo gamtos vaistinėlės dukteriai neveš.

Iš žolelių įvairius tepalus gaminanti moteris žada savo dukteriai vėliau siūlyti kaulažolių tepalo, slopinančio uždegimą ir skatinančio lūžusių kaulų suaugimą.

Draugas ligoninėje nepasirodė

Kol motina Joniškėlyje, dukterimi rūpinsis medikai.

Gintarės draugas, kuriam per avarija tik buvo supjaustyta ranka, neliko slaugyti ligonės.

„Jis šeštadienį iš ryto išskrido į užsienį darbo reikalais”, – trumpai paaiškino moteris.

Veidui – vis nauji išbandymai

Atrodo, jog veidas, tiksliau, nosis – silpnoji dainininkės vieta.

Pernai Gintarė dalyvavo televizijos realybės šou „Grožio fabrikas”, norėdama patiesinti savo nosį su kuprele, kiek atlėpusias ausis ir ištiesinti dantis.

Iš pradžių po atliktų operacijų atlikėja buvo patenkinta pasikeitusia išvaizda, tačiau vėliau ėmė priekaištauti plastikos chirurgui. Ji teigė, kad ausų ir dantų korekcijomis esanti patenkinta, o štai nosis esą likusi tokia pat kaip ir prieš operaciją.

Po autoavarijos jai gali tekti vėl kreiptis pagalbos į plastikos chirurgus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Atlikėją kamuoja skausmai, ūkininką – baimė"

  1. xxx

    Matyt tai Dievo pirstas… Nebuvo patenkinta savo nosimi ir po operacijos, tai gi kazkas is auksciau padare ja dar grazesne… Siaip tai tikrai Gintarei nepasiseke… Neduok Dieve tokios nelaimes… 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.