Neįstojusiems – papildoma galimybė studijuoti

Klaipėdos universitete surengtas papildomas studentų priėmimas suteikė šansą tapti studentais tiems, kurie dėl žemesnių balų „liko už borto”.

Vakar buvo paskutinė diena, kai pakviestieji studijuoti per papildomą priėmimą Klaipėdos universiteto priėmimo komisijai galėjo pateikti dokumentus.

Iki pavakarių dirbusi Klaipėdos universiteto priėmimo komisija, anot jos atsakingojo sekretoriaus Jono Bukančio, sulaukė beveik visų pakviestųjų studijuoti papildomai dokumentų. Taigi šiuo metu beveik visos bakalauro vietos Klaipėdos universitete – užpildytos. Tačiau į kai kurias Klaipėdos universiteto specialybes rugsėjo pradžioje bus surengtas dar vienas papildomas priėmimas, nes kai kurie įstoję į universitetus rugsėjį taip ir neatvyksta studijuoti.

Šiemet papildomas priėmimas buvo ne visuose universitetuose. Vilniaus universitete ir Lietuvos Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje jau po bendrojo priėmimo nebeliko nė vienos laisvos studijų vietos. Lietuvos žemės ūkio ir Mykolo Romerio universitetai bei Vilniaus dailės akademija papildomo priėmimo neskelbė. Klaipėdos universitete papildomas priėmimas skelbtas ne į visas specialybes. Kai kurių, pavyzdžiui, dieninės vadybos ir viešojo administravimo, studijų vietos jau buvo visiškai užpildytos.

J.Bukantis neslėpė, kad kai kuriems Klaipėdos universiteto dėstytojams šiemet sumažės darbo, nes į tam tikras specialybes buvo priimama daugiau studentų, negu atsirado norinčiųjų studijuoti. Šiemet pritrūko stojančiųjų į fortepijono, choro dirigavimo ir muzikos pedagogikos specialybes. Apskritai Klaipėdos universitete studentų turėtų padaugėti, nes šiemet leista į bakalauro studijas priimti daugiau studentų nei pernai. Pernai į Klaipėdos universitetą įstojo 1333 studentai, o šiemet jų turėtų būti 1417. J.Bukantis aiškino, kad šiemet priimama daugiau studentų, nes ne visi baigia studijas. Dalis studentų dėl migracijos, laiko stokos ar studijų programų sudėtingumo universiteto nebaigia.

„Daugiausiai nubyra pasirinkusių tiksliuosius mokslus studentų. Dėl sudėtingų studijų programų kartais nebelieka net ketvirtadalio grupės”, – pasakojo pašnekovas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.