V. Baltraitienė: generalinis komisaras negalėjo nežinoti apie pareigūnų problemas ir turi už jas prisiimti atsakomybę

Darbo partijos frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja Virginija Baltraitienė stebisi, kaip policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius galėjo būti negirdėjęs apie pareigūnų problemas. Anot politikės, jis turėtų prisiimti visą atsakomybę dėl susidariusios situacijos policijos komisariatuose.

„Tai, kas šiandien vyksta šalies policijos komisariatuose, buvo galima prognozuoti prieš keletą metų. Kėdainių rajono policijos komisariate jau porą metų trūksta apie 30 policijos darbuotojų. Logiška, kad darbas vis tiek turi būti atliktas – užtikrinta viešoji tvarka, visuomenės saugumas, laiku ir kokybiškai vykdomi ikiteisminiai tyrimai. Ir visa tai atlikti reikia turimomis pajėgomis, viršijant nustatytas darbo valandas, atsisakant poilsio dienų. Apie šią situaciją gerai žinojo ir Policijos departamentas, ir generalinis komisaras”, – teigia V. Baltraitienė.

Pasak parlamentarės, Kėdainiuose prieš kurį laiką lankėsi tuometinis generalinio komisaro pavaduotojas Romualdas Senovaitis ir jam buvo išsakytos visos problemos, su kuriomis susiduria Kėdainių rajono policijos komisariato vadovai ir darbuotojai, tačiau reakcija buvo minimali.

„Manau, policijos generalinis komisaras V. Grigaravičius turėtų daugiau domėtis situacija rajonų policijos komisariatuose, policijos darbuotojų darbo sąlygomis, materialine baze. Juk vieša paslaptis, kad per įvairias programas iš savivaldybių biudžeto finansuojami komisariatai. Matydami tragišką jų ūkį, kuro trūkumą, lėšas skiria ūkininkai, verslininkai, žemės ūkio bendrovės, tačiau ar taip turėtų būti?” – klausia Seimo narė Virginija Baltraitienė.

Jos teigimu, generalinis policijos komisaras turėtų prisiimti visą atsakomybę dėl susidariusios situacijos policijos komisariatuose ir nedelsiant priimti sprendimus, užtikrinančias normalias darbo sąlygas policijos darbuotojams bei vadovams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.