Nesėkmingas jūrinio erelio skrydis

Neseniai iš Kėdainių rajono į L.Kriaučialiūno smulkių gyvūnų kliniką Kaune buvo atvežtas jūrinis erelis nulūžusia koja.

Jis susižalojo į aukštos įtampos elektros laidų pastotę. Paukštis buvo su Kauno ornitologų pavasarį uždėtu žiedu. Tad į veterinarijos gydyklą pateko ornitologams žinomas labai jaunas jūrinis erelis. „Sujungėme lūžusius jo blauzdos kaulus panaudoję strypus ir įtvarą. Manau, kad šis jaunutis jūrinis erelis rugpjūtį bus paleistas į laisvę”, – sakė paukštį operavęs veterinarijos gydytojas Juozas Kvalkauskas. Beje, į gydyklą paukštį atgabeno Lietuvos gyvūnų globos draugijos Smulkių laukinių gyvūnų reabilitacijos skyriaus darbuotojai.

„Įgyvendindami jūrinių erelių apsaugos projektą Lietuvoje, esame aptikę 80-90 perinčių jūrinių erelių porų. Tai labai nedaug, todėl šie paukščiai itin saugotini. Mes jiems net ir dirbtinius lizdus keliame, tačiau mūsų miškuose dabar aktyviai šeimininkaujama – pjaunami medžiai ir šie paukščiai išbaidomi iš savo lizdų. Beje, jie peri prie jūros, šalia žuvingų vandenų”, – aiškino T.Ivanausko zoologijos muziejaus Ornitologijos skyriaus vedėjas Saulius Rumbutis.

„Kadangi susižalojęs erelis ilgai neskraidė, tai nesivystė jo sparnų ir krūtinės raumenys, tačiau tikėkimės, kad jis prisitaikys gamtoje. Juolab kad jam gyventi parinksime ramią ir žuvingą vietą”, – sakė S.Rumbutis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.