Stadiono vizijoje – įtarimų šešėliai

Pasigedusi aiškių finansavimo šaltinių Kauno valdžia nenori aukštajai mokyklai perduoti S.Dariaus ir S.Girėno sporto komplekso

Kauno politikai kol kas nėra linkę perduoti viešosios įstaigos „S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras” turto Lietuvos kūno kultūros akademijai (LKKA).

Neseniai buvo paskelbtas Lietuvos lengvosios atletikos federacijos viešas kreipimasis, kuriame teigiama, kad miesto valdžia neva nori šį kompleksą perduoti vienos sporto šakos atstovams ar į privačias rankas. Taip bandyta mesti šešėlį ant FBK „Kaunas” komandos. Miesto vadovai tokius kaltinimus kategoriškai atmeta.

Ginčas tarp futbolininkų ir lengvaatlečių?

Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas paneigė, kad svarstoma galimybė stadioną perduoti privačiam klubui.

„Šiandien kalbėjausi su meru ir žadame inicijuoti susitikimą dėl šio komplekso ateities. Reikia susodinti už vieno stalo visas suinteresuotas puses ir nuspręsti, ką toliau daryti? Ar šį kompleksą perduoti LKKA, ar patiems ieškoti investicijų? Taip pat turi būti atsižvelgta ir į futbolininkų, ir į lengvaatlečių interesus”, – teigė direktorius.

Prieš keletą mėnesių buvo gautas raštas iš FBK „Kaunas”. Neoficialiais duomenimis, jame prašoma apsvarstyti galimybę stadioną išnuomoti ar leisti naudotis kitais pagrindais. Tačiau jokio sprendimo dėl to nepriimta. FBK „Kauno” atstovai vakar situacijos nekomentavo.

Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas teigė, kad jį nustebino lengvaatlečių mesti kaltinimai dėl privataus klubo. „Tiek futbolininkai, tiek lengvaatlečiai pirmiausiai turėtų susėsti kartu ir pasikalbėti. Dabar nėra jokio pagrindo teigti, kad neva proteguojamas privatus klubas”, – teigė A.Grabnickas.

Pažadai neįtikino

Prieš keletą savaičių LKKA buvo nusiųstas oficialus raštas, kuriame prašoma pateikti garantijas, kad perdavus didžiulį kompleksą švietimo įstaiga gaus lėšų jam išlaikyti ir investiciniams projektams įgyvendinti. Kauno politikams taip pat kilo abejonių ir dėl nacionalinio objekto statuso suteikimo. LKKA atstovai ne kartą teigė, kad jiems Vyriausybėje prižadėtas palankus sprendimas.

Būtent po šio rašto ir pasklido įtarimai, kad taip neva proteguojamas privatus klubas. „Su futbolininkais tik kalbama, kad stadione reikėtų pastatyti VIP tribūną. Paskutinis kreipimasis susijęs su Lietuvos rinktinės žaidimu šiame stadione. Prašoma papildomai įrengti tūkstantį vietų. Preliminariais apskaičiavimais, tam reikėtų apie 100 tūkstančių litų”, – sakė A.Keserauskas.

Priminė irklavimo bazės istoriją

Kauno vicemerė Adelė Echodienė žadėjo dar šią savaitę surengti atsakingų Savivaldybės darbuotojų pasitarimą dėl sporto komplekso ateities. Pagal preliminarų sprendimą LKKA planuota perduoti ne tik stadioną, bet ir Sporto halę bei „Ledo areną”.

„Daugumai politikų pritrūko elementarios informacijos. Daug abejonių kelia, ar LKKA pajėgi išlaikyti tokį kompleksą. Taip pat reikėtų dar giliau paanalizuoti ir miesto poreikius. Kiek šiuose objektuose vyksta mūsų renginių? Kol kas iš akademijos girdime tik pažadus, tačiau trūksta konkretumo. Nesinorėtų, kad šį sporto kompleksą ištiktų Birštono irklavimo bazės likimas. Dabar iš LKKA neturime jokių garantijų”, – teigė vicemerė.

Paklausta apie futbolo klubo „Kaunas” pageidavimus, politikė tvirtino, kad šis klausimas miesto Tarybos komitetuose net nesvarstytas.

Žada kreiptis į ministeriją

„Miesto Tarybos nariai jau trečią kartą svarsto, ar perduoti šį kompleksą mūsų akademijai. Du kartus gavome pritarimą, o dabar kilo ginčų. Dalis komitetų pritarė. Neįsivaizduoju, kaip galime pateikti dokumentus, kurių prašo Kauno politikai. Kas avansu gali parašyti raštą, kad šiam objektui bus suteiktas nacionalinis statusas? Buvęs premjeras Algirdas Brazauskas buvo davęs tokį pažadą. Dėl finansavimo vėl kreipsimės į Švietimo ir mokslo ministeriją. Galbūt galima bus pateikti preliminarias garantijas?” – sakė LKKA bendrųjų reikalų prorektorius Ramutis Kairaitis.

Prorektorius neatmetė versijos, kad akademijai sporto kompleksas neperduodamas ir dėl neaiškaus naujųjų sporto rūmų likimo. „Nenorėčiau spėlioti, kodėl delsiama. Gali būti, kad tai susiję ir su sporto arenos projektu. Tačiau labiausiai krinta į akis, kad miesto politikams trūksta noro iš esmės spręsti šį klausimą”, – teigė R.Kairaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.