„Apple” pateikė naują „Mac” šeimos kompiuterį

Pirmadienį „Apple” rengiamoje „Worldwide Developer Conference” (WWDC) konferencijoje šios kompanijos vadovas pristatė paskutinius trūkstamus naujosios „Mac” kompiuterių šeimos narius. Tokiu būdu tikimasi atitraukti dėmesį nuo „Apple” kilusių problemų dėl akcijų.

Pradėjusi keisti savo kompiuterių architektūrą į „Intel”, „Apple” naujus kompiuterių modelius leido paeiliui. Pirmiausia pasirodė verslo klasės nešiojamieji kompiuteriai „MacBook Pro”, vėliau namų vartotojams skirti „iMac” ir „Mac mini”, galiausiai nešiojamieji „Mac Book”. Buvo nepakeisti tik profesionalams skirti „Power Mac” ir „Xserve” tarnybinės stotys. Kaip ir buvo spėliota, naujuosiuose „Mac Pro” kompiuteriuose bus rengiami 64 bitų „Intel Xeon” procesoriai.

„Mac Pro” kompiuterius, kainuojančius 2499 JAV dolerius (maždaug 800 JAV dolerių pigesni už G5 „Power Mac”) galima užsisakyti jau dabar, o „Intel Xeon” procesorius naudojančių „Xserve” tarnybinių stočių teks kiek palūkėti. Spalio mėnesį pasirodysiančios tarnybinės stotys turėtų kainuoti 2999 JAV dolerius.

Tarnybinėms stotims skirtas „Xeon” procesorius „Mac Pro” kompiuteriui pasirinktas neatsitiktinai: „Intel” nusprendė nebeleisti naudoti asmeninių kompiuterių procesorių tarnybinėse stotyse („desktop CPU on server” strategija), taigi naujieji „Core” šeimos procesoriai nedirbs keleto procesorių kompiuteriuose. Norėdama, kad profesionalams skirtas kompiuteris turėtų du procesorius, „Apple” turėjo rinktis „Xeon”.

Konferencijos metu S. Jobsas taip pat pristatė būsimąją OS X operacinės sistemos versiją „Leopard”, pasirodysiančią kitų metų pavasarį. Jis taip pat nepraleido progos pasišaipyti iš „Microsoft”. Nuo 2001 metų, kai pasirodė „Windows XP”, „Apple” spėjo parengti ir išleisti 5 didelius OS X operacinės sistemos atnaujinimus. „Mūsų draugai Redmonde spėjo išleisti daugiau nei 5 mlrd. JAV dolerių, tačiau šiuo metu jie tik kopijuoja „Google” ir „Apple”, – teigė S. Jobsas. Jo žodžiais, tai puikus pavyzdys, rodantis, kad ne viską lemia pinigai.

S. Jobsas sakė, kad šiuo metu kompanija sulaukia naujų vartotojų, nes daugiau nei 50 proc. pirkėjų, apsilankančių „Apple” parduotuvėse, anksčiau nenaudojo „Apple” kompiuterių. Daugelio analitikų nuomone, „Apple” pradėjus naudoti „Intel” procesorių architektūrą galima tikėtis gana spartaus „Apple” rinkos dalies augimo, kuri JAV ilgą laiką buvo mažesnė nei 5 proc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.