Stilingas duetas

Mano vestuvių suknia šampano spalvos, o jaunojo kostiumas – tamsiai mėlynas. Ar tiktų jaunikiui suknelės spalvos platesnis kaklaraištis? O gal geriau pora mėlynos spalvos žiedų mano puokštėje?

Begalė klausimų kamuoja būsimas nuotakas, kurios neretai rūpinasi viskuo – nuo šventinio valgiaraščio, gėlių puokštės iki pamergių suknelių ir jaunikio eilutės. Vis dėlto daugiausia laiko ir energijos nuotakos skiria ieškodamos savo svajonių drabužio – nepriekaištingos vestuvinės suknelės. Merginos aplekia didžiumą proginių drabužių nuomos salonų, konsultuojasi su siuvėjais ar rūbų modeliuotojais, patarimų prašo rašydamos į specializuotus interneto tinklalapius.

Balta – gražu, bet neuniversalu

Drabužių dizainerė Vida Leonavičiūtė-Insodienė sako, kad niekada nesiryžtų patarti nematydama žmogaus. Pasak jos, vestuvinė suknelė turi atspindėti nuotakos individualų stilių ir savitą charakterį. Dizainerė sako pastebėjusi, kad vis daugiau nuotakų siūdinasi sukneles. Iškilmingą dieną jos trokšta atrodyti išskirtinai ir vilkėti joms vienoms sukurtą šventinį drabužį. Be to, vestuvinės suknelės nuoma atsieina vis brangiau – dabar ji vos dvidešimčia procentų pigesnė nei pasiuvimas. „Nuotakos, kurios nusprendžia sumokėti kiek brangiau ir pasisiūti, dažniausiai renkasi ne sniego baltumo suknelę, bet universalesnės spalvos, kad ateityje galėtų pasipuošti per kitas iškilmes”, – pasakoja dizainerė. Taigi baltą spalvą neretai keičia kreminiai, melsvi, žalsvi, persikiniai, rožiniai ar aukso atspalviai. Drąsesnės nuotakos nevengia ir skaisčiai raudonos, kitų intensyvių tonų. „Teko siūti visokių, tik juodos dar ne. Tačiau girdėjau, kad viena mergina tekėjo dėvėdama būtent juodą suknelę”, – kalba V.Leonavičiūtė-Insodienė.

Neperkrauta detalių

Pasak jos, kurti vestuvinę suknelę labai smagu. Galima improvizuoti, nepaisyti jokių taisyklių, tik pasikliauti fantazija. „Kartais itin daug lemia grožio ir estetikos pojūtis – nereikia jokių specialių žinių”, – šypsosi dizainerė. Gražu tai, kas skoninga, preciziškai atlikta ir neperkrauta detalių – užtenka žaisti medžiagomis, kirpimais ir aksesuarais. „Tik pažiūrėjęs gali pajusti, tinka koks nors elementas ar ne. Net nežinau, ar iš tiesų būna labai neskoningų vestuvinių suknelių. Suprantate, vienai moteriai tam tikras elementas gali atrodyti kvailai, o kita jo tiesiog prašyte prašosi”, – samprotauja rūbų modeliuotoja.

Vestuvinę suknelę galima siūti iš visokiausių audinių. Klysta manantieji, kad, pavyzdžiui, gipiūras yra moraliai pasenęs ir nebemadingas – jeigu jį išmoningai panaudosi, visada puikiai atrodys. „Taip pat ir atlasas. Sako, nusibodęs. Nesąmonė – tiesiog reikia pagalvoti, ką naujo ir nematyto įmanoma iš jo išspausti. Man patinka minimalizmas – neperkrautas, santūrus stilius. Neskoningai drabužis atrodo tada, kai susipina pernelyg daug skirtingų komponentų. Ne daugiau kaip trys elementai – tai mano principas”, – tvirtina V.Leonavičiūtė-Insodienė.

Ji ragina varijuoti audiniais: juos iškarpyti, įdomiai suformuoti, išsiuvinėti, dekoruoti karoliukais. Originaliai atrodo skirtingų faktūrų deriniai, pavyzdžiui, grubus audinys derinamas su šifonu, aksomas – su atlasu.

Darnus poros įvaizdis

Vienas svarbiausių dalykų renkantis drabužius jaunavedžiams – stiliaus vientisumas. Jei jaunoji bus išsipusčiusi lyg rūmų dama, o jaunasis vilkės atsainaus amerikietiško stiliaus kostiumą, gero įspūdžio tikėtis neverta.

Siekiant darnaus poros įvaizdžio reikėtų atkreipti dėmesį į spalvinę jaunavedžių drabužių gamą. „Pilkos spalvos kostiumas puikiai dera prie vaiskiai baltos ar rožinių atspalvių suknelės, smėlio tonai – prie kreminių spalvų suknios”, – pasakoja UAB „Baltika Lietuva” rinkodaros vadovė Viktorija Krolytė.

Šviesus kostiumas – besituokiantiems vasarą

Šios vasaros proginėje vyrų aprangoje vyrauja natūralus ir lengvas stilius (gal audiniai?????????????). Siūloma rinktis dryžuotus ar vienspalvius kostiumus. Kostiumo mados naujiena – netaisyklingai dryžuotas audinys: dryželiai tai atsiranda, tai pranyksta. Vyriškų kostiumų siluetai šiemet paprasti, prigludę prie liemens. Populiariausi – vienaeiliai, trimis sagomis sagstomi švarkai.

Jei nutarėte rinktis tamsesnių spalvų kostiumą, jaunatviško žaismingumo suteiks ryškių spalvų atlaso pamušalas.

Pasak V.Krolytės, lietuviai gana konservatyvūs, labiau linkę į tradicinę juodą eilutę. Tačiau tuokiantis šiltuoju metų laiku rekomenduojama vilkėti šviesių spalvų kostiumus. „Šiuo metu itin madingi elegantiški melsvo pilkumo su blizgiais dryželiai ar šviesių smėlinių atspalvių kostiumai”, – pataria V.Krolytė.

Stilingi aksesuarai

Išsirinkus kostiumą ne mažiau svarbu pritaikyti priedus ir aksesuarus – marškinius, kaklaraištį, sąsagas, batus ir kojines.

Anot V.Krolytės, iškilmingai vestuvių progai labiau tiktų marškiniai atverčiamais rankogaliais. Šventiškumą pabrėš šiek tiek masyvesnės auksinės, sidabrinės ar brangiaisiais akmenimis dekoruotos sąsagos.

„Marškinių rankovės turėtų būti bent centimetru ilgesnės už švarko. Šviečiantis marškinių rankovių kraštelis ir saulėje sublizgančios sąsagos atrodo tikrai elegantiškai”, – sako V.Krolytė.

Specialistės teigimu, šiuo metu madingi ryškiaspalviai ar dryželiais marginti marškiniai, tačiau ypatingos šventės proga iškilmingiau atrodys balti. Prie jų derės kokybiškas šilkinis kaklaraištis ar peteliškė.

„Prieš rinkdamiesi kaklaraištį pasidomėkite, kokių spalvų akcentų bus jaunosios aprangoje. Neapsiriksite įsigiję kaklaraištį, pagal spalvą derantį su jaunosios puokšte, – tikina V.Krolytė. Jei nuotaka renkasi nuosaikesnių spalvų akcentus, šventiškai atrodysite pasirišę iškilmingą šampano spalvos ar sidabro atspalvių kaklaraištį”.

Jokių baltų kojinių

Jei vis dėlto nusprendėte vilkėti tamsų vakarinį kostiumą, prie jo avėkite juodus batus odiniais padais. Jokiu būdu nedera lakiniai: jie yra smokingo ir frako palydovai. Kojinės turi būti tamsios, geriausia juodos. Prie melsvo pilkumo kostiumo rinkitės juodus ar pilkus batus, o prie smėlio atspalvių – šviesius ar rudus.

„Nemanau, kad šiais laikais dar pasitaiko jaunikių, kurie prie kostiumo mautųsi baltas sportines kojines. Tačiau vyrų, mūvinčių gerokai per trumpas kojines, toli ieškoti nereikia. Verta įsidėmėti: kojinės turi būti tamsesnės nei kelnės ir tokio ilgio, jog sėdint užkėlus koją ant kojos nekyšotų plika blauzda”, – šypsosi V.Krolytė.

Nenustelbkite jaunavedžių

Nors vestuvėse esate tik svečias, etiketo ir mados tendencijų taip pat turėtumėte paisyti. Svečiai laisvės turi kur kas daugiau, tačiau jie privalo laikytis etiketo ir kvietime nurodyto aprangos kodo.

Pasak Krolytės, madingos ryškios marškinių spalvos, dryžiai, žaismingi ar solidūs kaklaraiščiai – visa tai puikiai tiks šia iškilminga proga. Jei pageidaujate tamsių vakarinių kostiumų, šį sezoną patariama rinktis ne juodus, o kitos tamsios spalvos, pavyzdžiui, mėlynus.

Puošdamiesi nepamirškite auksinės taisyklės – svečiai neturėtų savo išvaizda aplenkti jaunųjų: nei jūs, nei jaunavedžiai dėl to nesijaus smagiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.