Auksas – jau Klaipėdoje

Sekmadienį Hamburge (Vokietija) baigėsi IV Europos krepšinio veteranų čempionatas.

Vakar rašėme apie puikias mūsų šalies komandų „Lietuva-50” ir „Lietuva-65” pergales. Šios ekipos tapo Senojo žemyno čempionėmis.

Paskutinę čempionato dieną aukso medalius iškovojo ir „Lietuva-60”. Ši komanda netikėtai lengvai finale rezultatu 87:48 nugalėjo savo bendraamžius iš Sankt Peterburgo (Rusija).

Vienas iš komandos „Lietuva-60” narių, Klaipėdos krepšinio federacijos prezidentas R. Atas po finalinių rungtynių „Vakarų ekspresui” sakė: „Prieš rusus grupėje buvome laimėję tik dviejų taškų skirtumu. Todėl finale tikėjomės atkaklesnės kovos. Tačiau mūsų susitelkimas aikštelėje per lemiamas rungtynes rusus pribloškė, ir jie triuškinamai pralaimėjo”.

Europos čempionėmis tapusių komandų garbę gynė septyni klaipėdiečiai: „Lietuva-50” – A. Lingė ir S. Kriaučiūnas; „Lietuva-60” – A. Žičkus, R. Atas ir A. Riauka; „Lietuva-65” – K. Budrys ir A. Kulertas.

Vienas aukso medalis buvo parvežtas ir į Palangą – čempionu tapo šio miesto krepšinio veteranas K. Pesys („Lietuva-65”).

Vakar visas Hamburge klaipėdiečių iškovotas auksas jau buvo Klaipėdoje. Mūsų miesto krepšinio veteranai iš Vokietijos sugrįžo įvairiais keliais – keltais, lėktuvais ir autobusais.

Gražiai vėlų sekmadienio vakarą Tarptautinėje jūrų perkėloje buvo sutikti keltu auksą pargabenę A. Lingė ir S. Kriaučiūnas. Juos su ąžuolų vainikais ir šampanu pasitiko ištikimiausi čempionų draugai.

Neabejojame, kad susitikimų ir pasakojimų apie iškovotus Europos čempionų titulus auksiniai Klaipėdos krepšinio veteranai dar turės daug. Tiek aukso medalių klaipėdiečiai anksčiau nebuvo iškovoję.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.