Laima Mertinienė: „Jaučiuosi daug lengviau!”

Atsikračiusi papildomų kilogramų, Laima Mertinienė su šeima mėgaujasi poilsiu Nidoje.

Geriau – Lietuvoje

Šiuo metu Nidoje atostogaujanti buvusio Premjero, Prezidento Algirdo Brazausko dukra ir žinomo aktoriaus Daliaus Mertino žmona Laima Mertinienė prisipažino, kad jai mielesnis Lietuvos pajūris. „Man visada čia patinka, pažįstamos, įprastos vietos. Šiemet ir vasara labai gera, nereikia ir į užsienį važiuoti, tik žiemą čia nėra ką veikti”, – pasakojo ponia Laima.

Ekstremalus poilsis jos nevilioja. „Turizmas – ne poilsis, tai daugiau įspūdžių ieškojimas. Man patinka ir prie jūros pagulėti, pasideginti, ir dviračiu pavažinėti, pasivaikščioti”, – teigė ramybę vertinanti moteris.

L.Mertinienė pripažino, kad vasarą Nidoje dėmesys ir žmonių žvilgsniai šiek tiek vargina, todėl kartais atostogoms renkasi užsienio kraštus.

Filosofuoti nemėgsta

Pagal profesiją dailėtyrininkė, gyvenime – verslininkė, salonų „Skliautų pynė”, prekiaujančių prabangiais audiniais, savininkė Laima Mertinienė, paklausta, kodėl pasuko verslo kryptimi, atsakė paprastai: „Reikėjo užsidirbti pinigų. Nejaučiu potraukio meno sričiai, grįžti atgal nesinori. Tiesiog jaučiau, kad nelabai tinku dailei. Tai nebuvo mano svajonių profesija. Aplinkybės lėmė tai, ką darau dabar. Ir man tai patinka!”, – nedvejodama teigė verslininkė.

Į klausimą, ar tikinti, jog daugelį jos gyvenimo posūkių nulėmė susiklosčiusios aplinkybės, 46-erių moteris atsakė ne iš karto. „Aš daug kuo tikiu, bet apie tai garsiai nekalbu”, – po pauzės ištarė.

Į gilesnius pamąstymus nelinkusi leistis pašnekovė patikino, kad filosofuoti baigė dar būdama aštuoniolikos.

Nusikratė antsvorio

Neseniai numetusi 42 kilogramus L.Mertinienė teigė lengviau pasijutusi. „Tiesiog tam pasiryžau”, – tvirtai atsakė, paklausus, kas paskatino šiam nelengvam žingsniui. Sveikatos problemos dėl antsvorio, anot pašnekovės, jos niekada nekankino.

Iš pradžių, sakė ponia Laima, tikrai buvo sunku. Tačiau ir prieš tai ji savęs nekamavo, grauždamasi dėl išvaizdos. Anot jos, svarbiausia, kaip žmogus pats save priima. „Malonu pažiūrėti į veidrodį ir pamatyti save kitokią. Nelaikau savęs labai stora. Juk žmogus dažnai save įsivaizduoja gražesnį negu yra iš tikrųjų. Manau, kad aš ir taip visai nieko atrodau (juokiasi). Jei rimtai, tai judėti tapo daug lengviau. O pasitikėjimo man niekada netrūko”, – pabrėžė L.Mertinienė.

Džiaugiasi gyvenimu

Pašnekovė neatmetė galimybės ateityje išbandyti ir kitas kūno tobulinimo priemones. „Nesu prieš plastines operacijas, galbūt net ryžčiausi didesniems savo kūno pokyčiams. Ateina toks momentas gyvenime, kad rūpinimasis savo išvaizda tampa labai svarbus. Sakyčiau, amžiaus vidurio krizė. Ateina noras įgyvendinti tai, ko anksčiau nepavyko arba nebuvo galimybių. Manau, kad dabar būtent taip jaučiuosi. Jaučiu, kad reikia padaryti tai, ko anksčiau nedariau”, – detaliau pasakoti nepanoro ponia Laima ir pridūrė: „Apskritai džiaugiuosi gyvenimu, stengiuosi iš paskutinių jėgų tai daryti”.

Paklausta, ar nesijaučia esanti garsių vyrų šešėlyje, moteris teigė apie tai net nesusimąsčiusi. „Nesijaučiu esanti šešėlyje, net negalvoju apie tai ir nesistengiu lenktyniauti dėl to, kas pasieks daugiau”, – sakė pašnekovė.

Reikalavimų nekelia

Su vyru, dukra ir sūnumi atostogaujanti L.Mertinienė džiaugiasi draugiškais santykiais su savo vaikais. Jai svarbiausia, kad jie būtų laimingi, tad jokių reikalavimų dėl vaikų gyvenimo būdo nekelianti. „Noriu, kad vaikai būdų dori žmonės, ne kokie banditai, kad turėtų atsakomybės, pareigos jausmą. Stengiuosi įvesti tvarką, bet vis nesiseka”, – juokėsi ponia Laima. Jai įsiminė paauglės dukros žodžiai: „Klasiokai su tėvais tik pykstasi, barasi, o man taip gera su jumis kartu pabūti”. „Geresnio komplimento būti negali”, – įsitikinusi pašnekovė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Laima Mertinienė: „Jaučiuosi daug lengviau!”"

  1. S

    Zaviuosi sia moterimič ji paprasta, nuosirdi.Laimute galetu buti pavizdys daugeliui Lietuvos moteru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.