Vaido ritmenbliuzo kokteilis dar tik maišomas

Kol muzikinio realybės šou „Dangus” dalyviai Jonas ir Rasa nesnaudžia ir „kepa” albumus, jų kolega Vaidas dar tik neseniai pradėjo ruošti pirmąjį darbą.

– Jonas ir Rasa jau išleido bendrą debiutinį albumą. Be to, Jonas vėl ruošia dvigubą solinį albumą, po jo ketina išleisti dar vieną. Kaip atsitiko, kad užtrukai kūrybos kelyje?

– Man reikėjo pabaigti mokslus, tai yra dvyliktą klasę. Taip atsitiko, kad turėjau pasirinkti – mokslus arba dainavimą. Prioritetas, savaime suprantama, buvo mokslai. Tad su muzika nusprendžiau niekur neskubėti.

– Kada planuojamas tavo albumo pristatymas?

– Vėlų rudenį jis jau turėtų pasiekti prekybos vietas. Galbūt pavyks suspėti netgi iki spalio pabaigos.

Laukite profesionalaus albumo

Agentūros „U Sound”, su kuria šiuo metu bendradarbiauja Vaidas, pranešime spaudai rašoma: manantieji, kad jau girdėjo Vaidą, bus maloniai nustebinti. Tvirtinama, esą jo ruošiamas albumas bus toks, kokį nori girdėti pats Vaidas. O kokybę ir gerą skonį garantuos puikiai žinomi prodiuseriai: Linas Adomaitis, ką tik pabaigęs krepšininko Tanokos Berdo albumą, bei Mantas Kiselaitis.

– Kaip nusprendei dirbti su šiais garsiais prodiuseriais?

– Su Linu Adomaičiu teko susidurti dar realybės šou „Dangus” – jis man sukūrė dainą. Beje, tas kūrinys įtrauktas ir į mano debiutinį albumą. Man gelbės ne tik Adomaitis su Kiselaičiu, bet ir hiphopo pasaulyje puikiai žinomas Vaiperis bei dar keli jauni perspektyvūs prodiuseriai. Pasirinkau žmones, kurie išmano savo darbą, turi daug kūrybinių idėjų.

– Trumpai papasakok apie būsimąjį albumą.

– Pavadinimo dar nežinome. Tikslaus dainų skaičiaus – irgi. Noriu, kad įrašytume kiek galima daugiau kūrinių, kad paskui būtų iš ko pasirinkti.

Galiu pasakyti, jog ne visos dainos bus ritmenbliuzo stiliaus. Sieksiu mažo eksperimento: pabandysiu įrašyti keletą kūrinių, panašių į roko stiliaus.

Pagarba ritmenbliuzo šaknims

– Radijo stotims artimiausiu metu planuoji pateikti kelis singlus, vienas kurių bus angliškas.

– Ritmenbliuzas, atliktas angliškai, – tai tarsi savotiška duoklė ir pagarba šio muzikos stiliaus šaknims, tai yra Amerikai. Be to, stengiuosi žiūrėti į ateitį, nesivaržau dairytis ir į užsienio muzikos rinką.

– Kaip susidomėjai ritmenbliuzu?

– Dar nuo vaikystės domėjausi hiphopo, juodaodžių kultūra. Susižavėjau jų talentingais ir stipriais vokalistais, norėjau pats tokiu tapti. Tad visąlaik siekiau tikslo.

– Kaip manai, į kokią Lietuvos publiką labiausiai orientuotas ritmenbliuzas?

– Sakyčiau, į įvairaus amžiaus grupes. Be to, ritmenbliuzas yra ganėtinai įvairus. Aš daugiau orientuojuosi į vakarietišką, kuris paprastai įdomus jaunajai klubiškos muzikos mėgėjų kartai.

Vien talento ir televizijos neužtenka

– Ar dabar darai tai, apie ką visada svajojai?

– Taip. Visuomet norėjau dainuoti, būti išgirstas. Dabar taip ir yra. Be to, esu laisvas atlikėjas: niekas man nenurodinėja, ką turiu daryti, sprendimus priimu pats. Tai labai svarbu dainininkui.

– Kaip manai, kas tau labiausiai padėjo pasiekti tikslo: televizija, talentas ar realybės šou „Dangus” parengtis?

– Visi išvardyti dalykai susieina į visumą. Jei neturėčiau talento, realybės šou rengėjai, manau, nebūtų manęs pakvietę dalyvauti. Be to, dar labai svarbu ir sunkus darbas. Paprastai vien talento neužtenka.

– Pabaigęs mokyklą bandei įstoti į Muzikos ir teatro akademiją. Tačiau populiarumas nepadėjo: priimtas nebuvai. Kur ketini studijuoti, prasidėjus mokslo metams?

– Vilniaus kolegijoje pramoginį scenos meną. Tai, kad neįstojau į akademiją, nebuvo tokia didžiulė nuoskauda, kaip kad rašė spauda. Paprasčiausiai bandžiau stoti ten, kur galėčiau dainuoti.

Populiarumas padėti ir negalėjo: kai vyksta egzaminas, tai pamirštama.

Stengiasi atsiriboti nuo „Dangaus”

– Dainas rašai pats?

– Stengiuosi kaip galėdamas įsitraukti į kūrybos procesą. Labai dažnai prisidedu prie tekstų rašymo. Dažniausiai su prodiuseriu papildome vienas kitą. Tačiau jaučiu, kad man dar yra labai daug ko mokytis.

Muziką kurti palieku profesionalams. Manau, tai geriausias pasirinkimas.

– Skelbei, kad jau pradėjai naujojo albumo pristatymo repeticijas, dabar kaip tik ieškai, kas galėtų prisidėti prie buriamos gyvo garso grupės. Koncertuoti ne vienas įpratai dar realybės šou?

– Visada smagiau, kai turi užnugarį, maloniau, kai koncertuoji su gyvo garso grupe. Taip, manau, įtakos tam turėjo realybės šou.

Jei atvirai, noriu daryti kažką nauja, atsiriboti nuo „Dangaus”. Kiekvienas dalyvių pradėjo savo solo karjerą, tad reikėtų pamiršti šį realybės šou.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.