Sukurtas permatomas kalbantis ekranas

Japonų kompanija „Dai Nippon Printing” (DNP) sukūrė nepaprastą ekraną „Crystal Illusion Screen”, kuriame įgarsintas vaizdas tarsi „patalpintas” permatomame stikle.
Plonas ekranas (kraštinių santykis 4:3) yra 117 centimetrų įstrižainės. Kol sistema neveikia, tai tiesiog permatomas stiklas, tačiau speciali skystųjų kristalų danga nustatyta taip, kad atspindėtų išimtinai tik projektoriaus, pastatyto prieš ekraną, spindulius ir praleistų visus kitus spindulius kiaurai. Taip pasiekiama, jog pro ant stiklo atsiradusio vaizdo tarpus būtų matomas aplinkui esantis fonas.
Užbaigiant šį fantastišką efektą – garsas sklinda tiesiog iš ekrano paviršiaus. Paskutinis pasiekimas – tai į „Crystal Illusion Screen” „implantuota” britų kompanijos „NXT” technologija „SoundVu”.
Ekranais bus pradėta prekiauti 2007 metais, o jo kaina sieks apie 4 tūkstančius dolerių. DNP mano, jog šis kalbantis „Crystal Illusion Screen” taps labai patraukliu reklaminiu instrumentu parduotuvių savininkams, įvairių parodų dalyviams, o taip pat pravers ir kitose panašiose situacijose.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Mokslas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.