Šuo sukandžiojo mažyliui veidą

Sužaloto vaiko tėvai prieš metus patys bausti už savo pitbulio nepriežiūrą

Trečiadienio popietę Domeikavos Jaunystės gatvę perskrodė vaiko klyksmas. Ties vienu šios gatvės daugiabučiu, kaip teigiama, kovinės veislės mišrūnas apkandžiojo ketverių metų berniuką, žaidusį kieme su dvejų metų mažyliu.

Žaizdas teko siūti

Pasak netiesioginio šio įvykio liudytojo, sureagavusio į nelaimę tik pasigirdus riksmui, mažesnysis tuo metu buvo vos už penkių metrų nuo vyresniojo.

Liudytojo teigimu, šuo pargriovė keturmetį į balą. Kuo būtų tai baigęsi, jeigu ne kažkas iš kaimynų, buvusių kieme ir sugebėjusių beįsisiautėjantį keturkojį nuvyti, neaišku.

To paties liudytojo, panorusio likti anonimu, teigimu, pačiai šio trumpaplaukio šuns šeimininkei, netrukus taip pat atbėgusiai į nelaimės vietą, su savo augintiniu sekėsi tvarkytis prasčiau. Moteris jį pagavo tik per didelius vargus.

Tą pačią pavakarę Kauno rajono policija užregistravo keturmečio mamos pareiškimą. Moteris taip pat teigė įvykio aplinkybių nemačiusi: kai, išgirdusi vaiko klyksmą kieme, puolė prie lango, sūnus jau bėgo namų link raudodamas ir kruvinu veidu.

Į Domeikavą iškviesta greitoji medicinos pagalba nuvežė šuns apkandžiotą šoko ištiktą mažylį į Kauno medicinos universiteto klinikas. Berniuko veide konstatuotos trys kąstinės žaizdos. Jos susiūtos, išleidžiant vaiką gydytis ambulatoriškai.

Neapsieita be linčo teismo

Vakar po pietų mažylį apkandžiojusio šuns šeimininkės policija dar buvo neapklaususi. Tačiau šios daugiavaikės motinos kaimynai pasakojo, kad atbėgus į nelaimės vietą ji teisinosi, kad sunkiai suvaldomas jos augintinis vėl ištrūko iš tvarto, kuriame buvo uždarytas.

Kaimynų pastebėjimu, nebe pirmą kartą, tačiau iki šiol nieko panašaus nėra buvę. Nors turbūt ir anais kartais nuo nelaimės būta vos per centimetrą: šuns šeimininkė neslepia, kad jos beveislis augintinis (kuo nelabai nori tikėti kaimynai) kažkodėl labai nemyli mažų vaikų.

Kad vaiką apkandžiojusio šuns šeimininkė iki šio įvykio nebuvusi jų akiratyje, vakar dienraščiui teigta ir Domeikavos policijos nuovadoje. Tačiau kitaip kalbėta apie nukentėjusio mažylio tėvus.

Anot pareigūnų, pastarųjų laikomas pitbulis pernai buvo tapęs tiesiog gyvenvietės baubu. Jį labai mėgdavo, būdamas neblaivus, išvesti pasivaikščioti keturmečio dėdė. Pastarasis siundydavo pitbulį ant kačių bei mažesnių šuniukų, kol kartą neapsikentę Domeikavos gyventojai surengė šiam jau teistam vyriškiui linčo teismą.

Po šių įvykių, remiantis gyventojų pareiškimais, pitbulio šeimininkai kartą nubausti įspėjimu, antrąjį – trijų šimtų litų bauda, tačiau pitbulis jiems po kurio laiko grąžintas. „Neteko girdėti, kad Lietuvoje kada nors būtų konfiskuotas blogai šeimininkų prižiūrimas šuo”, – taip savo sprendimą komentavo pitbulį grąžinę pareigūnai. Teigiama, kad po to daugiau skundų dėl šio šuns nepriežiūros negauta.

Noreikiškių „partizanas” vis labiau įsisiautėja

To paties trečiadienio vėlyvą vakarą užregistruotas pranešimas apie panašų incidentą Noreikiškėse, Bičiulių gatvėje. Vienas vietinis gyventojas pranešė, kad apie šeštą vakaro jo septynerių metų sūnėnui gatvėje į ranką bei koją įkando palaidas šuo.

Pirminiais duomenimis, berniukas užpultas einantis pas kaimyną pieno. Jis tapo nuo grandinės nutrūkusio kito kaimyno, pro kurio namus reikėjo praeiti, šuns auka. Teigiama, kad beįsiaudrinantį keturkojį sugebėjo nuvyti šalin tik į užpultojo riksmą atbėgęs ir vėliau pareiškimą policijai parašęs jo dėdė.

Kaip vakar dienraštį tikino šalia incidento vietos gyvenantys žmonės, minėtas nemažo dydžio keturkojis taip pasielgia nebe pirmą kartą. Pernai jis panašiomis aplinkybėmis įkando pro šalį dviračiu važiavusiam aštuonmečiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

3 atsiliepimai į "Šuo sukandžiojo mažyliui veidą"

  1. xdx

    seimininkus i kalejima uz sunku kuno suzalojima, o sunis uzmigdyt, nes ju palikuonys gali buti dar agresyvesni.

  2. Lina

    Tai dar nuo grandinės nutrūksta, bent pririšti būna, o tuos, kurie net nepririštus laiko, tipo kieme, ir vartų net neuždaro, tai dar labiau baust, baisu ir praeiti pro šalį, kad neįkastų 😡

  3. alex

    baust tokius seimininkus!!!!
    kad bijotu ir ateitije tokios klaidos nesikartotu!!!!
    kiek galima?! visi puikiai zinome kad koviniai sunys agresivus!! gera mintis buvo ivesti licenzijas tokiu sunu laikimui ir testai agresijai. Nes netinkamai isaukletas_uzaugintas suo irgi neturi teises gyventi tarp zmoniu. Ir dl to kalti tik zmones!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.