Pirminės žemės ūkio produkcijos gamintojams – virš 239 mln. litų ES lėšų

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) jau pasirašė 520 sutarčių su ūkininkais ir įmonėmis, kuriems bus išmokėta daugiau kaip 239 mln. litų ES struktūrinių fondų ir Lietuvos bendrojo finansavimo lėšų.

Šios lėšos atiteks pretendavusiems į ES paramą pagal Lietuvos 2004-2006 metų bendrojo programavimo dokumento (BPD) Kaimo plėtros ir žuvininkystės prioriteto priemonę „Investicijos į žemės ūkio valdas”.

Pasak NMA, pirmosios išmokos jau pasiekė kai kuriuos ūkininkus – už atliktas investicijas jiems išmokėtos paramos suma siekia beveik 93 mln. litų.

„Šiuo metu dar pasirašinėjamos sutartys su ūkininkais ir žemės ūkio bendrovėmis, investuojančiomis į pirminę žemės ūkio produkcijos gamybą. Tačiau ūkininkų aktyvumas teikiant paraiškas bei jau pasirašytų sutarčių paramos suma leidžia prognozuoti, kad visos numatytos lėšos bus įsisavintos laiku”, – sakė NMA Kaimo plėtros programų departamento direktorius Žygimantas Pliuskus.

Pagal priemonę „Investicijos į žemės ūkio valdas” gali būti finansuojama iki 65 proc. projekto išlaidų, tačiau vieno projekto įgyvendinimui negali būti skiriama daugiau kaip 1,2948 mln. litų.

Iš viso pagal 2004-2006 metų BPD investicijoms į žemės ūkio valdas yra skirta daugiau kaip 248 mln. litų. Visoms BPD Kaimo plėtros ir žuvininkystės prioriteto priemonėms įgyvendinti 2004-2006 metais numatyta apie 663 mln. litų paramos, iš kurių pareiškėjams jau yra išmokėta beveik 175 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.