Pinigai per vestuves išleidžiami puotai, ne kelionei

Jei anksčiau jaunavedžiai tuokdavosi daug kukliau, tai pastaruoju metu vestuvininkų palyda kartais vos telpa į Civilinės metrikacijos skyriaus salę, rašo „Gimtasis Rokiškis”.

Net ir kuklioms vestuvėms jaunųjų tėvai pakloja apie 6 tūkst. litų. Vestuves organizuojančios firmos Rokiškio rajone nėra, tačiau atskiras paslaugas siūlo nemažai verslininkų.

Turtėjame

Savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriaus specialistė Virginija Milaknienė „Gimtajam Rokiškiui” teigė, kad žmonės tampa turtingesni.

Anot jos, tai puikiai matyti pasižiūrėjusi į jaunavedžius ir jų palydą. Jei anksčiau palydoje būdavo vos kelios poros, dabar jų būna net iki dešimties. Kartu su jaunavedžiais atvyksta tėvai, artimieji.

„Kartais tokia kompanija vos telpa salėje”, – pridūrė specialistė. Be to, vestuvininkai atvyksta prabangiais automobiliais, net limuzinais. Jaunavedžiai, lydimi porų, dažniausiai tuokiasi šeštadieniais. Prabanga jaučiama ir penktadieniais. Nors jaunieji ateina tik su liudininkais, jaunoji dažnai vilki vestuvinę suknelę.

Kelionių nesirenka

Kalbinti jaunavedžių tėvai neslėpė, kad vestuvių puota gerokai papurto piniginę. Jų skaičiavimais, net kukliam pokyliui iki 30 žmonių sunku išsiversti be 6 tūkst. litų.

Sunkiosios atletikos treneris Jonas Aleksiejus, šiemet turėjęs net dvejas vestuves – pavasarį tuokėsi dukra Rasa, o liepą – sūnus Aidas, sutinka, kad vestuvių pokylių galima atsisakyti, o pinigus skirti povestuvinėms kelionėms, kurios kainuotų tikrai pigiau.

Šią idėją tėvas pasiūlė vaikams, tačiau nei dukra, nei sūnus nesutiko. „Jaunimas norėjo pašėlti, pabūti su draugais”, – pasakojo J.Aleksiejus.

Tai, kad Rokiškyje besituokiantys jaunavedžiai mieliau renkasi pokylius nei keliones, patvirtino ir Turizmo informacijos centro muziejininkė turizmui Loreta Araminienė.

Per dvejus centro gyvavimo metus dėl povestuvinės kelionės nesikreipė nė viena pora. „Vėliau jaunavedžiai gailisi, o pinigai jau būna išleisti. Manau, kad geriau vykti į kelionę, nei kelti puotą. Kelionių agentūros jaunavedžiams net taiko 10 proc. nuolaidas”, – pridūrė L.Araminienė.

Renkasi poilsiavietes

Kavinės „Svaja” savininkė Aldona Kanopienė pastebėjo, kad pastaruoju metu jaunavedžiai vestuvių pokyliui kavinę renkasi retai, dauguma nori švęsti gamtoje, kur erdviau, yra daugiau atrakcijų bei vieta nakvynei. Tačiau kavinė užsakymų gaminti maistą sulaukia. „Nebe tie laikai, kad gamintum pats, vargtum ar samdytum šeimininkę”, – įsitikinusi verslininkė. Maistas vienam žmogui vidutiniškai kainuoja apie 30 Lt.

AB „Rokiškio sūris” poilsio bazės „Sartai” administratorius Gintautas Bajoras patikino, kad salę vestuvėms reikia užsisakyti prieš gerą pusmetį. Jau nuo pavasario poilsiavietėje „Sartai” kas savaitgalį šurmuliuoja vestuvininkai.

Salės nuoma parai kainuoja 295 Lt. Jei reikia pirties, tenka primokėti 177 Lt. Poilsiavietėje išnuomojamos ir lovos. Viena kainuoja 11,80 Lt. Pasak G.Bajoro, vestuvių pokylyje dažniausia dalyvauja iki 50 žmonių, todėl vietų užtenka. Vestuvėms švęsti populiarios ir kaimo turizmo sodybos. Už jų nuomą tenka pakloti apie tūkstantį litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.