Akcija „Pasitikrink- neužsimiršk” kviečia pasitikrinti dėl ŽIV ir sifilio

Akcija „Pasitikrink –neužsimiršk” Lietuvos AIDS centro specialistai ragina išsitirti dėl ŽIV ir sifilio. Akcija yra skirta patyrusiems atsitiktinių vasaros malonumų ar manantiems, jog partneris galėjo jų turėti.

Kilus nors ir mažiausiam įtarimui nuo 2006 m. rugpjūčio 7d. iki rugpjūčio 21d (nuo 8 iki 15 val.) kviečiame atvykti į Lietuvos AIDS centrą (Vilnius, Vytenio g. 59/37), kur pasitikrinti bus galima nemokamai ir anonimiškai.

Tyrimas daromas paėmus kraujo mėginį.

Tai jau trečioji AIDS centro vasaros akcija Lietuvos žmonėms. Birželį ir liepą specialistai organizavo akcijas „Būk saugus visą vasarą”. Apie vasaros malonumų pasekmes visuomenė buvo informuojama žinasklaidos priemonėse, viešose vietose, klubuose, pajūryje. Lietuvos AIDS centro specialistai teikė konsultacijas, tikrino specialiais testais dėl ŽIV, dalijo įvairią šviečiamąją/informacinę medžiagą, atliko apklausas.

Papildoma informacija:

Nuo ŽIV infekcijos registravimo pradžios Lietuvoje (1988m.) iki 2006 rugpjūčio 1 d. iš viso nustatyti 1149 ŽIV užsikrėtę asmenys (1006 vyrai ir 143 moterys), kurių dauguma (78 proc.)– leidžiamų narkotikų vartotojai.

Pagal apskritis, daugiausiai ŽIV infekcijos atvejų užregistruota Klaipėdos apskrityje (360), antroje vietoje – Vilniaus (193), Kauno (58), Šiaulių (52), Telšių (44), Alytaus (19), Panevėžio (14), Marijampolės (14), Tauragės (6), Utenos (6) apskrityse.

AIDS diagnozuota 111-kai žmonių. 43 asmenys jau mirė nuo AIDS.

Per 2006 m. pirmąjį pusmetį Lietuvoje diagnozuota 43 nauji ŽIV infekcijos atvejai, pernai per tą patį laikotarpį – 76.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.