Režisierius J.Vaitkus filme taps karo gydytoju

Po truputį aiškėja, kurie lietuvių aktoriai atliks epizodinius vaidmenis milžiniško masto filme „Karas ir taika”. Televizijos filmą Lietuvoje kuria italai ir šis projektas jau vadinamas didžiausiu bei brangiausiu Lietuvoje kuriamu filmu.

Vaidins žvaigždės

Kaip rašoma dienraštyje L.T., šiame filme jėgas išbandyti galės ir nemenkas būrys Lietuvos aktorių. Gerai pažįstamas Laimonas Noreika atliks grafo Bezuchovo vaidmenį. Jo giminaitę vaidins Virginija Kochanskytė.

Į italų kompanijos „Lux Vide” kuriamą filmą pateko ir aktorius Romas Ramanauskas, kuris atliks generolo Meko vaidmenį.

Vieną didžiausių vaidmenų gavo garsus režisierius Jonas Vaitkus. Jis filme vaidins karo gydytoją.

„Pasirodo, žinomas režisierius yra superinis aktorius”, – pagyrų negailėjo Lietuvos kino studijos aktorių atrankos padalinio vadovas Andrius Paulavičius. J.Vaitkus tikina, kad vaidinti kine norėjo ne dėl garbės ar pinigų, o „dėl sportinio intereso”.

„Seniai prieš kamerą teko stovėti. Esu vaidinęs ir anksčiau. Įdomu, kaip ten dabar viskas vyksta”, – tikino režisierius.

Daug dirbantis menininkas patikino, kad vaidybai filme ras laiko: „Nedaug ten reikės, tik kokios 4–5 pamainos”.

Aktorius Vidas Petkevičius vaidins dėdę Rostovą, o jo tarnaitę vaidins Dalia Čepukonytė.

„Atrinkti ir vaikai. Paauglį Petią vaidins Martynas Nedzinskas. O dvylikametį Petią – Juozapas Bagdonas, aktoriaus Vlado Bagdono sūnus”, – pasakojo A.Paulavičius.

Išprievartautos merginos tėvo vaidmenį atliks Sakalas Uždavinys, o prancūzę madam – Dalia Michelevičiūtė.

Mokys kalbėti

Filmavimas jau turėtų prasidėti kitą savaitę, bet ne visi epizodinių ir masinių scenų aktoriai yra žinomi.

„Epizodinių vaidmenų aktorių trūksta gal 30 procentų”, – komentavo aktorių atrankos vadovas. Iš viso lietuviai aktoriai gali pretenduoti į 90 epizodinių vaidmenų. Masinėms scenoms taip pat dar renkami aktoriai, kurių reikės net 6000.

„Režisierius puikus, ką pamato, tą ir atsirenka, jei atitinka jo skonį. Didelės konkurencijos nėra. Ar įdomu ankstesni aktorių darbai? Paprastai matyti ta patirtis. Režisierius išklauso, ką aktorius padaręs, bet daugiau žiūri į žmogaus asmenybę. Juk lietuviai aktoriai pasauliniame kine nėra daug padarę”, – pridūrė A.Paulavičius.

Filme reikės kalbėti tik angliškai

„Kuo vyresnis žmogus, tuo jam sunkiau su anglų kalba. Bet aktorius yra aktorius, jis išmoksta tas eilutes. O dėl akcento bus žmonės, kurie mokys taisyklingai kalbėti”, – kalbėjo A.Paulavičius.

Aktorių atrankos padalinio direktorius pats yra profesionalus aktorius, tad juokiasi, kad kai pritrūks aktorių, gal ir pats bandys pretenduoti į kokį nors epizodinį vaidmenį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.