Gedulingų pietų dalyvius išguldė kiaulienos suktinukai

Šeštadienį per gedulingus pietus Šilalėje maistu galėjo apsinuodyti keliasdešimt žmonių, jų skaičius gali siekti iki aštuoniasdešimties.

Maisto ir veterinarijos tarnybos spaudos atstovė Aldona Jakavonienė patvirtino, kad kol kas gauta apie dvidešimt pranešimų apie apsinuodijusius asmenis. Tačiau į gydytojus besikreipiančių žmonių daugėja.

Savaitgalį paminėti motinos mirties metines gimines į Šilalę, Basanavičiaus gatvėje įsikūrusią kavinę „Provincija”, pakvietė 48 metų Regina Mickuvienė. Į minėjimą susirinko moters giminės iš visos Lietuvos – 86 žmonės.

Kalti kiaulienos suktinukai?

Vaišės kavinėje prasidėjo nuo kiaulienos suktinukų. Pirminiais Maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis – žmonės apsinuodijo būtent šiuo patiekalu.

„Tie suktinukai man iškart pasirodė kažkokie keisti. Aš suviduriavau pati pirmoji – iškart, kai tik suvalgiau. „Provincijoje” sanitarinės sąlygos baisios, maistą neša pro tualetą”, – piktinosi R.Mickuvienė.

Moters žiniomis, nuo šeštadienio sunegalavo apie septyniasdešimt žmonių.

„Girdėjau, kad patvirtino dvidešimt atvejų, bet aš perskambinau gimines – apsinuodijo beveik visi”, – išgyveno R.Mickuvienė.

Kavinę uždarė

Tauragės Visuomenės sveikatos centro Šilalės filialo direktorės Elvyros Daubarienės tvirtinimu iki šiandien į gydytojus kreipėsi devyni žmonės, pajutę apsinuodijimo simptomus: karščiavimą, pykinimą ir viduriavimą. Penki jų medikų pagalbos prašė dar vakar. Tarp jų nėščia moteris. Trys maistu apsinuodiję žmonės atsidūrė ligoninėse: vyras ir moteris Klaipėdoje, dar viena moteris – Panevėžyje.

„Duomenys negalutiniai. Dabar kas pusvalandį iš šeimos gydytojų gauname pranešimus apie pagalbos besikreipiančius žmones. Todėl, manau, kad iki vakaro bus virš dviejų dešimčių ligonių”, – kalbėjo E.Daubarienė.

Ji patvirtino, kad apsinuodijimą greičiausiai sukėlė susirinkusiųjų „Provincijoje” pirmiausiai valgyti kiaulienos suktinukai. Pirminiais duomenimis, sunegalavo visi, kurie ragavo šio patiekalo.

„Visus maisto likučius mūsų tarnybos paėmė tyrimams, o kavinę uždarė. Kadangi įregistruoti devyni susirgimo atvejai – paskelbtas apsinuodijimo protrūkis. Nors protrūkio paskelbimui būtų užtekę trijų atvejų”, – tikino E.Daubarienė. Atlikti tyrimus ir išsiaiškinti, kas sukėlė apsinuodijimą, reikės keletos dienų.

Direktorė ragino apsinuodijimo simptomus pajutusius žmones nesigydyti savarankiškai, o kreiptis į gydytojus.

Žadėjo atkeršyti

Prisistatyti nenorėjusi, gedulinguose pietuose maistu apsinuodijusi moteris teigė, kad kavinės „Provincija” savininkas, Šilalės Švietimo centro direktorius Antanas Damulis į nukentėjusius nekreipia dėmesio, o įvykį bandė nuslėpti.

„Mes jau tris dienas kenčiam. Lakstau iš tualeto į lovą ir atgal. O A.Damulis ne tik neatsiprašė, bet ir bandė viską nuslėpti. Jis įtakingas žmogus šiame krašte. Bet galvoju išleisti sutaupytus pinigus ir nusamdyti berniukus, kad pamokytų. Užteks tyčiotis iš žmonių”, – kalbėjo įniršusi moteris.

Bendrauti atsisakė

Pats kavinės „Provincija” savininkas A.Damulis bendrauti su žurnalistais atsisakė. Verslininkas paskubomis sumurmėjo pasiteisinimą, kad yra tik kavinės steigėjas ir nieko nežino bei pasiūlė bendrauti su atstovu spaudai.

Pastarasis irgi nieko paaiškinti negalėjo, tačiau žadėjo artimiausiu metu sužinoti, kodėl galėjo įvykti incidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.