Ministras siekia užkirsti kelią piktnaudžiavimui tarnybiniais pažymėjimais

Siekdamas užkirsti kelią ydingai praktikai, kai valstybės tarnautojai ir statutiniai pareigūnai piktnaudžiauja savo tarnybiniais pažymėjimais, Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys įpareigojo Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos bei Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnus nuolat informuoti Vidaus reikalų ministeriją apie tokius asmenis. „Vieša paslaptimi tapo praktika, kai valstybės tarnautojai ar statutiniai pareigūnai, sulaikyti pažeidę kelių eismo taisykles ir siekdami išvengti atsakomybės, ar ketindami be eilės kirsti valstybės sieną, kartu su pareigūnų reikalaujamais dokumentais pateikia dar ir savo tarnybinius pažymėjimus, – teigia ministras R.Šukys. – Paprašiau nuolat fiksuoti tokių asmenų pavardes ir darbovietes, nes tai akivaizdus Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo bei Valstybės tarnautojų etikos taisyklių pažeidimas”.

Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatyme įteisinta nuostata, kad asmuo, dirbantis valstybės tarnyboje, negali naudoti savo pareigų, galių ir vardo, siekdamas paveikti kitų asmenų sprendimą, kuris sukeltų interesų konfliktą. Valstybės tarnautojų etikos taisyklės nustato, kad valstybės tarnautojas privalo nesinaudoti savo tarnybine padėtimi ir nereikalauti kitų valstybės tarnautojų pagalbos, siekdamas naudos sau, savo šeimai, artimiesiems ir draugams.

Vidaus reikalų ministro pavedimas perduotas Policijos departamentui prie VRM, Valstybės sienos apsaugos tarnybai prie VRM, o analogiškas prašymas – Muitinės departamentui prie Finansų ministerijos. „Atsižvelgiant į tai, kad valstybės tarnautojai ir statutiniai pareigūnai, pasinaudodami savo tarnybiniais pažymėjimais, analogiškų privilegijų gali siekti ir Lietuvos muitinėse, šios institucijos vadovą taip pat paprašiau fiksuoti galimai pasitaikysiančius atvejus ir tokią informaciją pateikti Vidaus reikalų ministerijai, kuri apie pareigūnų piktnaudžiavimą informuos jų tiesioginius vadovus”, – teigia R.Šukys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.