Naftotiekio avarija Rusijoje pakėlė naftos kainas

Žalios naftos kainos pakilo pasirodžius pranešimams, kad dėl gedimo gali nutrūkti naftos tiekimas iš Rusijos – antros pagal dydį naftos eksportuotojos pasaulyje.

Gedimas įvyko Rusijos naftotiekyje „Družba” netoli Baltarusijos.

„Družba” yra didžiausias Rusijos eksporto naftotiekis, tiekiantis naftą į Europą. Naftotiekis gali perpumpuoti nuo 1,2 iki 1,4 mln. barelių per dieną.

Iš Rusijos valdžios įstaigų pasirodė pranešimas, kad „Družbos” gedimas gali sukelti ekologinę katastrofą Briansko regione, Vakarų Rusijoje, apimdama 10 kv. kilometrų teritoriją. Pranešime nebuvo užsimenama, ar tai turės įtakos naftos tiekimui.

Pasak ateities sandorių tarpininkavimo bendrovės „Man Financial” vyresniojo brokerio Rob Laughlin, rinka sureagavo į paskelbtą naujieną dėl gedimo masto, paskelbė naujienų agentūra „Bloomberg”

Remiantis Rusijos Ypatingų atvejų ministerijos duomenimis, avarija įvyko liepos 29 dieną.

„Tai vietinio lygio įvykis, kuris net nebuvo įtrauktas į mūsų federalinio lygio įvykius”, – sakė ministerijos atstovas Viktoras Beltsovas. Jis teigė nežinąs, iš kur pasklido informacija dėl 10 kv. kilometrų teritorijos.

Žalios naftos kaina rugsėjį ateities sandoriais Niujorko prekių biržoje pakilo 50 JAV centų – iki 73,74 dolerių už barelį. Londone ši kaina 13.14 val. vietos laiku siekė 73,61 dolerį. Brent žalios naftos kaina Londono ICE ateities sandorių biržoje ateities sandoriais rugsėjį išaugo 69 centais – iki 74,08 dolerių už barelį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.