Už rūšiuojamų atliekų išvežimą vilniečiams nereikės mokėti

Nauji komunalinių atliekų tvarkymo tarifai skatins vilniečius rūšiuoti atliekas. Vilniaus miesto taryba pradėjo svarstyti atliekų tvarkymo maksimalius tarifus ir įkainius, kuriais numatoma, kad rūšiuojamos atliekos (popierius, stiklas, plastmasė) bus surenkamos ir išvežamos nemokamai, tuo tarpu už mišrių komunalinių atliekų tvarkymą, priklausomai nuo konteinerio tipo ir dydžio, reikės mokėti nuo 20 iki 56 litų už 1 kubinį metrą surinktų ir išvežtų į sąvartyną atliekų bei papildomai mokėti naudojimosi atliekų konteineriais mokestį.

Nustatomi maksimalūs tarifai padės įgyvendinti principą „teršėjas moka”, t. y. atliekų tvarkymo išlaidas turės padengti atliekų turėtojas. Tuo pačiu siekiama apriboti atliekų tvarkymo tarifus ir užtikrinti, kad atliekų tvarkymo operatoriai neviršytų nustatytų įkainių.

Savivaldybė siekia, kad komunalinių atliekų tvarkytojai teiktų paslaugas už mažiausią kainą, užtikrinančią priimtiną paslaugų teikimo lygį. Numatoma, kad, be atliekų tvarkymo, gyventojams bus teikiamos šiukšlių konteinerių plovimo ir dezinfekavimo paslaugos, todėl nustatomi ir tokių paslaugų maksimalūs įkainiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.