Šeimininkės išplėšė pergalę

Vilniuje baigėsi Europos merginų žolės riedulio jaunimo (iki 21 metų) B diviziono čempionatas. Lietuvos rinktinė dar penktadienį 2:0 (1:0) palaužė Rusijos komandą ir iškovojo teisę 2008 metais žaisti A divizione. Turnyro finale šeštadienį šeimininkės tik po 7 metrų baudinių serijos įveikė Belgijos ekipą, kuriai buvo 0:1 pralaimėję pirmąją turnyro dieną.

Lemiamos turnyro rungtynės Lietuvos ekipai klostėse labai sunkiai. Varžovės pirmos pelnė įvartį, ir tik antro kėlinio pradžioje mūsiškėms pavyko išlyginti rezultatą. Po mažojo kampinio Ina Kenstavičiūtė smūgiavo į belgių vartus pažeme, tačiau Donata Dildaitė užkišo lazdą ir nuo jos kamuolys pakilo virš parkritusios belgių vartininkės. Po kiek laiko mūsų komandą išvesti į priekį galėjo rezultatyviausia Europos čempionato žaidėja tapusi Dovilė Jakaitė (5 įvarčiai), tačiau mušdama 7 metrų baudinį nepataikė į vartus.

Per pratęsimą aikštėje dominavo Belgijos riedulininkės, tačiau mūsiškės atsilaikė, o per 7 metrų baudinių seriją išplėšė pergalę. Lietuvos ekipos vartininkė Arūnė Paulavičiūtė atrėmė du pirmus varžovių metimus iš trijų, o visi keturi mūsiškių metimai buvo taiklūs. Baudinių serijoje Lietuvos ekipa nugalėjo 4:1. Geriausia finalo rungtynių žaidėja buvo išrinkta Lietuvos rinktinės puolėja Aušra Bardauskaitė.

„Finalas buvo sunkiausios šio turnyro rungtynės, – po mačo pripažino Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Genutė Juodienė. – Kai patekome į finalą, jau negalėjome paleisti pergalės”.

Lietuvos ir Belgijos rinktinės iškovojo kelialapius į A divizioną ir toliau kovos dėl galimybės dalyvauti 2009 metų pasaulio jaunimo čempionate. Kad tai įvyktų, 2008-aisiais per Europos A diviziono čempionatą reikės patekti tarp 6 geriausių ekipų.

Per uždarymo ceremoniją buvo apdovanotos geriausios visų komandų žaidėjos, iš mūsų ekipos geriausia buvo išrinkta Simona Grubliauskaitė. Vos 15 metų riedulininkė neseniai Prahoje buvo pripažinta geriausia Europos jaunių (iki 16 metų) B diviziono čempionato žaidėja (Lietuvos ekipa jame nugalėjo ir iškopė į A divizioną). Dabar visos trys Lietuvos merginų rinktinės – iki 16, 18 ir 21 metų – yra iškovojusios teisę rungtyniauti A divizionuose. To Lietuvos žolės riedulio istorijoje dar nėra buvę.

Rungtynių rezultatai

Finalas: LIETUVA – BELGIJA 1:1 (0:1, 1:1). 7 m. – 4:1. Įvarčiai: 0:1 Huvele (24), 1:1 Dildaitė (40 iš m.k.). 7 m. baudinių serija: 0:1 Dildaitė, 0:1 Vermeersch, 0:2 Bardauskaitė, 0:2 Valcke, 0:3 Simonaitytė, 1:3 Cavenaile, 1:4 Jakaitė Dėl 3 vietos: RUSIJA – LENKIJA 4:0 (2:0).

Pusfinalis: LIETUVA – RUSIJA 2:0 (1:0). Įvarčiai: 1:0 Jakaitė (26 iš m.k.), 2:0 Jakaitė (51 iš m.k.). BELGIJA – LENKIJA 4:0 (2:0).

Dėl 5-8 vietų: PRANCŪZIJA – AZERBAIDŽANAS 3:0 (0:0), ŠVEICARIJA – UKRAINA 3:3 (1:1), ŠVEICARIJA – AZERBAIDŽANAS 2:0 (0:0), PRANCŪZIJA – UKRAINA 2:2 (0:1). Rikiuotė: 5. Prancūzija; 6. Ukraina; 7. Šveicarija; 8. Azerbaidžanas. Šveicarija ir Azerbaidžanas iškrito į C divizioną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.