Žuvies ledai – išeitis storuliams

Pastaruoju metu žmonės vis labiau rūpinasi savo figūra. Reikia pasakyti, kad daugeliu atveju jų susirūpinimas pagrįstas. Kovodami su kūno riebalų pertekliumi, storuliai pasirengę kentėti ir atsisakyti pamėgtų delikatesų.

Bet kuris prisiekęs dietomanas, sergantis paranoja dėl kiekvienos nereikalingos kalorijos, nušiurpsta išgirdęs žodį „ledai”.

Tačiau dabar situacija žada keistis, ir šiuo saldžiu delikatesu galės lepintis net patys uoliausi kalorijų skaičiuotojai.

Tokią metamorfozę ledams suteiks žuvis, gyvenanti šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje.

Jos sudėtyje yra ypatingo baltymo, kurį naudojant bus galima žymiai sumažinti produkto kaloringumą.

Kai kurie ledų gamintojai jau kreipėsi į Maisto institutą norėdami gauti leidimą savo produkcijoje naudoti žuvies ekstraktus.

Manoma, kad gautas baltymas bus naudojamas gaminant ne tik ledus, bet ir šerbetą.

Smaližiai, kovojantys su savo pražūtinga aistra, gali pasidžiaugti: vos po dvejų metų jie turės galimybę valgyti ledus iki soties ir nestorėti.

Ir nors kalbama apie kritikuojamo genetiškai modifikuoto baltymo naudojimą, jis, kaip tvirtina kūrėjai, bus visiškai nekenksmingas.

Genų inžinerijos priešininkai vis dėlto suabejojo tokia perspektyva ir jau ruošiasi stoti į kovą prieš naujuosius žuvies ledus.

Dietologai taip pat abejoja, kad naujasis saldėsis nepavojingas sveikatai.

„Kai tau sako, kad gali valgyti kiek nori, tai kvepia apsirijimu”, – sako Nacionalinės kardiologų draugijos atstovė Džein London.

Beje, kaip pažymi teisingos mitybos ideologai, ledai be riebalų jau išrasti – tai vadinamieji vaisiniai ledai.

„Reikia gerbti žmonių, kurie jau seniai dievina ledus ir nenori jų keisti į nieką kita, pasirinkimą”, – sako inovacinės gamybos šeimininkas.

Ledų gamintojai, kurie rengiasi pavaišinti visus naujuoju skanėstu, pareiškė, kad daugeliui žmonių svarbu valgyti mažai kaloringus saldumynus, kurie savo skoniu prilygsta tikriesiems.

Kaip tvirtina gamintojai, toks ir žada būti naujasis žuvies ir grietinėlės delikatesas.

Ledai praras maždaug pusę riebalų lyginant su tradicine receptūra, o kaloringumas – trečdaliu mažesnis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.