Vilkyškių pieninės pusmečio pajamos išaugo beveik trečdaliu

Vienos iš moderniausių Lietuvos sūrių gamintojų AB Vilkyškių pieninės pajamos šių metų pirmąjį pusmetį siekė 44,2 mln. litų ir buvo 31 proc. didesnės nei tuo pačiu laikotarpiu 2005 metais. Pirmojo šių metų pusmečio bendrovės pelnas prieš mokesčius siekė 203 tūkst. litų.

„Spartų pajamų augimą pavyko pasiekti padidinus žaliavinio pieno supirkimo apimtis ir baigus modernizuoti sūrio gamybos įrengimus. Iki šiol įmonė savo pardavimų planus viršija, todėl galima tikėtis, kad metinės pajamos bus didesnės nei planuota”, – sakė Vilkyškių pieninės generalinis direktorius Gintaras Bertašius.

Kadangi pirmąjį šių metų pusmetį bendrovė aktyviai vykdė modernizaciją, be to, patyrė vienkartinių sąnaudų, susijusių su akcijų įtraukimų į Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamąjį sąrašą, Vilkyškių pieninės veiklos sąnaudos padidėjo 27 procentais.

Bendrovės pirmojo pusmečio pelnas prieš mokesčius siekė 203 tūkst. litų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 80 procentų. Pasak G. Bertašiaus, dėl sumažėjusių sūrio (-3,4 proc.) ir grietinėlės (-7,3 proc.) pardavimo kainų Vilkyškių pieninė prarado atitinkamai 1,15 mln. ir 0,57 mln. pajamų. Dėl to bendrojo pelno marža sumažėjo nuo 11,6 proc. iki 8,4 proc. Spartesnį bendrojo pelno maržos kritimą apribojo 1,3 proc. sumažėjusios žaliavinio pieno kainos.

G. Bertašiaus teigimu, dėl veiklos sezoniškumo 2006 m. antrasis ketvirtis buvo pelningesnis nei pirmasis, o birželio mėnuo – pats pelningiausias šiais metais. „Aukštesnis pelningumas turėtų išsilaikyti ir kitais vasaros mėnesiais, kurių metu yra uždirbamas pagrindinis metų pelnas”, – sakė G. Bertašius. Dėl šios priežasties iki 2006 m. trečiojo ketvirčio pabaigos bendrovė neplanuoja peržiūrėti savo metinių pelno prognozių.

2006 metais Vilkyškių pieninė planuoja pasiekti 113 mln. litų pardavimus ir gauti 6,2 mln. grynojo pelno. 2007 metais įmonė tikisi, kad pajamos išaugs iki 126 mln. litų ir ji uždirbs 8,3 mln. grynojo pelno. Šiuo metu Vilkyškių pieninė įgyvendina 8 mln. litų (iš kurių 3,45 mln. litų bus finansuojama iš ES fondų) investicijų programą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.