Ant Danės kranto – gabalėlis Prancūzijos

Apleistas sandėlis ant Danės kranto nebedarkys miesto veido – prieš kelias dienas meistriškai atnaujintame pastate pasigirdo pirmieji tostai. Čia duris atvėrė subtili vyninė „Petit Marseille”.

„Mažuoju Marseliu” jaukus restoranas pavadintas neatsitiktinai – būtent šiame seniausiame Prancūzijos mieste, kuris yra ir vienas didžiausių uostų, prancūzai graikų jūreivių dėka sužinojo, kas yra vynas.

Patalpose, kurias naujam gyvenimui prikėlė žinomas interjerų autorius Antanas Pužauskas, karaliauja laisvumas, elegancija, o kartu ir ekstravagancija. Interjeras šviesus, lengvas ir užburiantis. „Tai vieta, kurioje pulsuoja vyno ir gero maisto tradicijų dvasia”, – sakė vyninės direktorius ir vienas savininkų Dainius Vasiliauskas.

Tuos, kurie mano, jog vyninės asortimentas – ne pagal jų kišenę, direktorius užtikrino: „Petit Marseille” laukiami visi. Turime apie 100 rūšių vynų – ir pigesnių, ir brangesnių”.

D.Vasiliauskas kvietė visus, kam nesvetima vyno kultūra, užsukti į vyninės atidarymo iškilmes. Jau šį šeštadienį, 21 val., Žvejų g. 4A esančioje vyninėje liesis geras vynas ir puiki prancūziška muzika.

Vakaro svečiams koncertuos specialiai sukurta grupė, kurios pasirodymais vyninės lankytojai galės mėgautis ne tik atidarymo iškilmėse, bet į „Petit Marseille” užsukę penktadieniais bei šeštadieniais.

Šis ekstravagancija dvelkiantis restoranas – antroji tokio stiliaus vyninė Lietuvoje. Jos pirmtakė „Saint Germain” antrus metus džiugina vyno vertintojus barokiniame Vilniaus senamiestyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.