Vežėjams tramdyti pasitelkti kontrolieriai

Gegužės pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos priimtas sprendimas, draudžiantis autobusų stoties prieigose užsakomuosius reisus vykdantiems vežėjams rinkti keleivius, kol kas galioja tik popieriuose.

Iki šiolei stringa šių vežėjų kontrolės mechanizmas, tad jie toliau sėkmingai autobusų stoties pašonėje „medžioja” keleivius, o didžiųjų autobusų bendrovės dėl to kasdien patiria nuostolių.

Savivaldybė nekontroliuoja

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto tarnybos vedėjo Sauliaus Gudavičiaus, daug laiko pareikalavo įvairių raštų ir teisės aktų aiškinimasis, mat Savivaldybė negali užsiimti kontrole. Ji tik gali pavesti kam nors tai daryti. Tačiau reikalai jau pajudėjo – šį mėnesį pasirašyta sutartis su VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT), kuri ir įpareigota kontroliuoti užsakomuosius reisus vykdančius vežėjus.

S. Gudavičiaus teigimu, nuo rugpjūčio 1 dienos KKT pradės rengti reidus ir kontroliuos, ar privatūs vežėjai nepažeidžia Savivaldybės sprendimo. Anot Savivaldybės atstovo, KKT – tinkamiausia institucija šiai veiklai, nes jie turi specialų kontrolierių padalinį.

„Iki šiolei tokia veikla neužsiėmėme, todėl teks kelti darbuotojų kvalifikaciją, susipažinti su teisės aktais, reglamentuojančiais tokią veiką, sukurti kontrolės mechanizmą. Jau deriname tikrinimų grafikus, tačiau realų darbą šioje srityje pradėsime kitą mėnesį”, – sakė KKT vadovas Gintaras Neniškis.

Jis pabrėžė, kad nenori atskleisti iki galo, kaip dirbs, nes vežėjai gudrūs, labai greitai viską iššniukštinėja ir prisitaiko prie naujų aplinkybių.

Vežėjai draudimų nepaiso

Kol vyksta diskusijos ir kontrolės mechanizmo paieškos, užsakomuosius reisus vykdantys vežėjai ir toliau savo mikroautobusus stato įprastoje vietoje prie autobusų stoties, mat keleivių rinkti šioje vietoje jie negali, tačiau šioje aikštelėje statyti automobilius gali bet kas – nėra jokio draudžiančio ženklo.

Tai patvirtino ir S. Gudavičius, ir Valstybinės kelių transporto inspekcijos Klaipėdos skyriaus, kuris išduoda leidimus vežėjams, inspektorius Mantas Bernickis.

Pasak jo, kaip ir anksčiau, Valstybinės kelių transporto inspekcijos Klaipėdos skyriaus darbuotojai vežėjus tikrina pagal numatytą grafiką. Tačiau atsiradus Klaipėdos savivaldybės potvarkiui, tikslioms autobusų stoties riboms, tapo aiškiau – dabar tikrintojai atkreipia dėmesį, ar šioje vietoje mikroautobusų vairuotojai nerenka keleivių. Pasak M. Bernickio, per porą pastarųjų mėnesių užfiksuota keletas pažeidimų ir surašyti 5 administracinės teisės pažeidimo aktai. Kai kuriuos jų vežėjai apskundė teismui.

S. Gudavičiaus teigimu, Savivaldybės Transporto tarnyba kartu su apylinkių inspektoriais taip pat atliko porą reidų, tačiau jokių pažeidimų tuo metu nebuvo užfiksuota.

Kad situacija pasikeis ir nuo rugpjūčio 1-osios, anot Klaipėdos autobusų stoties administracijos, šansų yra labai mažai. Darbuotojai kiekvieną dieną mato, kaip vežėjai Butkų Juzės gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje įsodina ir išveža keleivius. Autobusų stoties atstovai daro prielaidą, kad vežėjai apie įvyksiančius reidus sužino ir dingsta anksčiau, nei kontrolieriai atvažiuoja iki Klaipėdos autobusų stoties.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.