Gaisro priežastis – vaikų apverstas įjungtas šviestuvas

Per gaisrą, kurį, kaip įtariama, sukėlė paliktas įjungtas šviestuvas, tik per laimingą atsitiktinumą išvengta mažamečių aukų.

Ši pamokanti nelaimė antradienio vidurdienį nutiko Amaliuose, Žilakrūmių skersgatvyje, – viename iš sublokuotų kotedžo tipo dviaukščių su mansardomis.

Apie pusę dvylikos dienos Kauno ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta, kad pro vieną priešais esančio kotedžo antrojo aukšto balkoną veržiasi dūmai.

Kaip dienraščiui pasakojo ugniagesius kvietusi gaisravietės kaimynė, skaitydama virtuvėje laikraštį, ji išgirdo kieme kažką dūžtant. Žvilgtelėjus per langą, priešais esančiame name jau buvo išdužę už įstiklinto kaimynų balkono esantys miegamojo langai. Pro juos, neatlaikiusius karščio, vertėsi dūmų kamuoliai.

Pasak pašnekovės, ugniagesiai gelbėtojai pasirodė jų skersgatvyje už kelių minučių po iškvietimo.

Paskui juos, tradiciškai, atbėgo ir vaikai. Tarp pastarųjų buvo ir du pradinukai, grįžtantys nusipirkę ledų. Vienas iš jų, aštuonmetis, buvo priverstas konstatuoti, kad dega jo namai.

Kaip paaiškėjo, kilus gaisrui, namai buvo tušti.

Iki nelaimės juose su draugu žaidęs aštuonmetis užsigeidė ledų. Kalbama, kad palapines darban išėjusių tėvų miegamajame statę berniukai išbėgo į parduotuvę palikę viską „kaip stovi”, t.y. nepastebėdami, kad numetė ant lovos įjungtą elektros šviestuvą. Pastarasis buvo įkaitęs ir netruko kilti gaisras. Butas prisipildė troškių dūmų akimirksniu. Tai konstatuoja ir gaisravietėn atvykę ugniagesiai.

Kaip būtų elgęsi mažamečiai, jeigu kilus gaisrui būtų buvę namuose, belieka tik spėlioti. Teigiama, kad žmogus dūmuose praranda sąmonę per porą minučių.

Kambaryje šeimininkavusi ugnis lokalizuota per dvidešimt minučių, tačiau galutinai gaisras užgesintas tik po valandos.

Išdegė kambarys, kuriame buvo gaisro židinys. Ugnies nuniokoti jame buvę daiktai. Aprūko šalia esantis aštuonmečio kambarys bei buto koridorius. Gesinant gaisrą, vandeniu sulietas pirmasis aukštas.

Buto šeimininkams, pirminiais duomenimis, nelaimės metu buvusiems darbe, belieka guostis, kad nenukentėjo, kaimynų žiniomis, jų vienturtis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.