Atlikti praktiką – net į ežerą

Praktikos metu studentai iš arčiau susipažįsta su studijuojama specialybe.

Per vasaros karščius tobulintis trokštantys studentai žinių gali įgyti atlikdami įvairiausiose institucijose.

Klaipėdos universitetas kasmet tobulintis nukreipia apie 2,5 tūkstančio studentų.

Tačiau daug kam knieti sužinoti, kurgi praktikuojasi chorvedžiai, ekologai, katechistai, chemikai, istorikai ar žurnalistai.

Neriboja laisvės

Ketvirto kurso žurnalistikos studentė Dijana Bendoraitytė šiuo metu atlieka praktiką Lietuvos televizijoje. Mergina rengia reportažus kultūros laidai.

Anot jos, praktikos metu studentas įgyja tokių žinių, kurių neįmanoma gauti paskaitų metu.

„Šiame darbe galima panaudoti darbo laikraštyje metu įgytas žinias – kaip kalbinti pašnekovą, kokius klausimus sudarinėti, kaip paklausti jo, kad jis pasakytų tai, ko tau reikia”, – teigė ji.

Mergina pasakojo, kad televizijoje praktikantams yra suteikiama pakankamai laisvės bei savarankiškumo.

„Jeigu nori dirbti, galimybių atsiskleisti tikrai yra. Bet jeigu neturi žurnalistikos patirties radijuje ar laikraštyje, kurią gali pritaikyti, gali būti labai sunku”, – šyptelėjo mergina.

Kasinėja liekanas

Istoriją studijuojantys studentai praktiką atlieka prie Platelių ežero.

Šiemet yra kasinėjamos pirmosios Platelių XVI amžiaus pirmos pusės bažnyčios liekanos – bažnyčios tvora, kapų duobės.

Platelių miestelis anksčiau buvęs kitoje vietoje ir į dabartinę vietą persikėlė tik XVII amžiuje. Todėl ši bažnyčia nebuvo žinoma.

Tyrinėjimus po vandeniu kartu vykdė ir Lenkijos Torūnės universiteto povandeninio tyrimo centro studentai.

Tyrinėja po vandeniu

„Ežere yra sekluma, kuri senovėje yra buvusi sala arba pusiasalis. Ten yra akmenų grupės. Mes nežinome, kas tai buvo. Galbūt jos nėra sugulusios natūraliai, o sudėtos žmonių. Todėl mes tikriname tas vietas, matuojame, žiūrime. Kasinėjimai toje vietoje dar nėra pradėti, todėl dar negalime pasakyti tiksliai, kas ten yra”, – pasakojo Klaipėdos universiteto rektorius Vladas Žulkus.

Archeologinius tyrinėjimus studentai gali atlikti ir pačiame Klaipėdos mieste. Šiuo metu vyksta mažiausiai trys universiteto ekspedicijos artimiausiuose istoriniuose paminkluose – piliakalniuose, gyvenvietėse, kapinynuose.

Chemikai – į Būtingę

Kitas specialybes studijuojantys studentai atlieka praktikas pagal savo profesijas.

Universiteto studijų prorektoriaus Vaidučio Laurėno teigimu, ekologai praktiką atlieka aplinkosauginėse organizacijose arba įmonėse, kuriose yra aplinkosauginės sistemos. Rekreacijos ir turizmo atstovai dirba rekreacijos ir turizmo įstaigose.

Chorvedžiai praktikuojasi ištisus metus savame mokomajame chore. Katechistai mokykloje veda katechestikos pamokas. Chemijos inžinerijos studentai atlieka praktiką tokiose įmonėse kaip Būtingės terminalas, „Mažeikių nafta”, „Klaipėdos nafta”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.