Akcija vaikų nesuviliojo

Į trečius metus organizuojamą akciją „Noriu – sportuoju” uostamiesčio mokyklos įsijungia nenoriai.

Pedagogai atostogauja, o moksleiviai mieliau vasarą leidžia kitur.

Iš 37 Klaipėdos mokyklų šiemet akcijoje dalyvauja vos aštuonios. Tai Sendvario, „Gabijos”, Gedminų, L.Stulpino, „Verdenės” pagrindinės, Baltijos ir „Vyturio” vidurinės mokyklos bei „Ąžuolyno” gimnazija.

Akcijos „Noriu – sportuoju” tikslas – suteikti sąlygas mokiniams sportuoti mokyklose vasarą, kuo daugiau mokinių įtraukti į sportinę veiklą per atostogas.

Visos akcijoje dalyvaujančios mokyklos gauna krepšinio, futbolo, tinklinio kamuolių.

Akcija nesudomino

Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centro direktorė Ona Babonienė pasigedo didesnio mokyklų vadovų aktyvumo ir geranoriškumo.

Pasak centro direktorės, pedagogai vasarą atostogauja, todėl nėra kam atrakinti salės, prižiūrėti stadiono. Pašnekovės teigimu, trūksta tik vadovų gero noro ir viską būtų galima išspręsti.

Akcijoje nedalyvaujančios Klaipėdos „Varpo” vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja N.Jucienė sakė, kad apie prisijungimą prie akcijos „Noriu – sportuoju” nebuvo diskutuojama.

„Pageidavimo dalyvauti akcijoje nesulaukėme. Mokytojai atostogauja, vyresnieji moksleiviai užsiėmę mokslais, o mažesnieji vasarą leidžia stovyklose. Be to, nebūtų kam saugoti salės, jei joje sportuotų jaunimas”, – pripažino N.Jucienė.

Tęsis iki rudens

Akcija tęsis iki rugsėjo 1 dienos. Vasaros pabaigoje aktyviausieji akcijos dalyviai bus apdovanoti suvenyrais, marškinėliais, sportiniu inventoriumi.

Ar akcija bus ir kitais metais, priklausys nuo švietimo ir mokslo ministro valios.

„Dabar aišku tik tai, kad vaikų sportiniam užimtumui lėšų akivaizdžiai nepakanka”, – sakė Lietuvos moksleivių kūno kultūros ir sporto centro vadovė O.Babonienė.

Šiemet vaikų užimtumui organizuoti Švietimo ir mokslo ministerija skyrė beveik 8 mln. litų. Iš jų daugiau nei 5 mln. – vasaros poilsiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.