„Axis Industries” kurs naujos kartos apskaitos sistemas

Koncernui „Rubicon Group” priklausanti pramonės ir energetikos projektus įgyvendinanti bendrovė „Axis Industries” planuoja investuoti beveik 2,4 mln. litų į naujos kartos automatizuotos energijos apskaitos ir valdymo sistemos sukūrimą.

Šio projekto įgyvendinimui tikimasi gauti paramą iš ES struktūrinių fondų, pranešė „Axis Industries”.

„Kylant energijos kainoms, auga poreikis įvairių rūšių energiją naudoti racionaliai ir ekonomiškai. Analogų šalies rinkoje neturinti apskaitos sistema leistų apjungti visų pagrindinių būste naudojamos energijos rūšių apskaitos prietaisus ir patogiai naudoti jų duomenis”, – sakė „Axis Industries” generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

Anot jo, gavus ES struktūrinių fondų paramą, naujas produktas rinkoje pasirodytų 2008 metų pabaigoje. Automatizuotas energijos apskaitos ir valdymo sistemas bei jų komponentus planuojama siūlyti ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Ukrainos ir Rusijos rinkoms.

Kuriant naujos kartos sistemą, į kurią būtų integruoti vandens, šilumos, elektros ir dujų apskaitos prietaisai, numatoma bendradarbiauti su Kauno technologijos universiteto mokslininkais.

Sistemoje numatoma įdiegti naujausias komunikacijų technologijas, duomenų surinkimo, valdymo, apdorojimo kompiuterinės sistemas ir nuotolinio duomenų nuskaitymo funkciją.

„Šiuo metu Lietuvoje naudojamos kelios duomenų surinkimo sistemos neapima visos energijos tiekimo grandinės – nuo energijos pagaminimo ir pateikimo iki galutinio vartotojo. Naujas mūsų produktas būtų skirtas galutiniam vartotojui”, – sakė R. Baltrušaitis.

Anot jo, optimaliai paskirstant ir naudojant šilumą, ženkliai sumažėtų tiek šilumos energijos tiekėjų, tiek ir jos vartotojų išlaidos.

Kuriant sistemą, numatoma įvertinti šiuolaikiniame būste vykstančius energetinius procesus, ištirti pastatų energijos išteklių apskaitos ir valdymo sistemų problemas ir integruoti buitinius skaitiklius su energijos tiekėjų informacinėmis sistemomis.

Sistema leis rinkti apskaitos duomenis daugiabučio namo viduje radijo bangomis, apskaitos duomenis kaupti šilumos punkto reguliatoriuje ir perduoti į kompiuterinę sistemą GSM arba interneto ryšiu. Sukaupti ir apdoroti duomenys apie energijos sunaudojimą tiekėjus ir galutinius vartotojus pasieks internetu, o sąskaitas galima bus apmokėti per elektroninės bankininkystės sistemas.

„Axis Industries” veiklą pradėjo 2006 sausio 1 dieną, susijungus bendrovėms „Katra”, „Limatika” ir „Kazlų Rūdos metalas”. Bendrovė šiiemet skelbė planuojanti gauti virš 100 mln. litų pajamų.

Šiuo metu „Axis Industries” produkcija parduoda Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Slovakijoje ir Švedijoje. 2005 metais daugiau nei trečdalį trijų į „Axis Industries” susijungusių kompanijų įmonių pardavimų sudarė eksportas.

Pagrindiniai „Axis Industries” padaliniai veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Kazlų Rūdoje. Įmonėje dirba daugiau nei 650 žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.