Sargės bei ekspolicininko dvikova

Kauno teisėsaugininkai susidūrė su neeiliniu galvosūkiu, kurio numanomas iniciatorius – gana prieštaringos reputacijos buvęs jų kolega, įtariamas sukėlęs incidentą Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK), per kurį nukentėjo šios gydymo įstaigos darbuotoja.

Vieną birželio naktį Kauno policijai buvo pranešta, kad sumušta pensinio amžiaus KMUK sargė.

Nukentėjusioji teigė, kad prieš ją smurtauta tarnybinėse patalpose. Incidentą sukėlė tai, kad, laikydamasi darbo instrukcijų, ji atsisakė į Klinikų teritoriją įleisti automobilį su ligone bei šią lydėjusiais asmenimis.

Į tarnybinę patalpą įsiveržęs beveik dvimetrinis stambaus sudėjimo automobilio vairuotojas kelis kartus trenkė jai į galvą ir petį bei išplūdo necenzūriniais žodžiais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Pagal užpultosios įsidėmėtus automobilio valstybinius numerius pareigūnai netruko nustatyti, kas jo savininkas. Tačiau prisišaukti šį asmenį apklausai į policiją iki šiol nepavyko.

Paaiškėjo, kad tai – buvęs kolega, dirbęs įvairiose Kauno rajono bei Kauno policijos padaliniuose (oficialiai nepatvirtintais duomenimis, – Ekonominėje policijoje bei Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnyboje) bei Mokesčių policijoje.

Nors teigiama, kad karjerą vidaus organuose jis baigė savo noru, yra liudytojų, kad buvęs kolega sietas su verslininkų reketavimu, dėl to su tarnyba buvo priversti atsisveikinti du jo bendradarbiai.

Pradėjusiųjų ikiteisminį tyrimą dėl incidento KMUK įsitikinimu, neteisus buvęs kolega ir šį kartą, net ir turint galvoje, kad ligonė, tapusi netiesiogine šio pamokančio konflikto priežastimi, tą vakarą vežta į Akušerijos ir ginekologijos kliniką.

Pirminiais duomenimis, jai buvo prasidėjęs priešlaikinis gimdymas. Pareigūnų įsitikinimu, artimieji turėjo moterį vežti į Priėmimo skyrių, o ne užsiimti savivale.

Kodėl įtariamojo viešosios tvarkos pažeidimu nepavyksta prisišaukti apklausai, paaiškėjo ne per seniausiai: pradėto ikiteisminio tyrimo medžiagos pareikalavo Kauno miesto apylinkės prokuratūra. Į ją su skundu kreipėsi numanomo įtariamojo sesuo, taip pat važiavusi į KMUK teritoriją sargės neįleistu automobiliu.

Pareiškėjos teigimu, dėl sargės veiksmų ligonei buvo iškilę sveikatos komplikacijų ir net pavojus gyvybei. Tiesa, tai dar turi patvirtinti jai pagalbą teikę medikai.

Remiantis šiuo priešpriešiniu pareiškimu, Kauno miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Tuo jau įtariama sargė.

Tiek viešosios tvarkos pažeidimas, kuriuo įtariamas buvęs policininkų kolega, tiek tarnybos pareigų neatlikimas, bandomas inkriminuoti KMUK sargei, priskiriami nesunkiems nusikaltimams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.