Į Nemuno spąstus pateko du kauniečiai

Sekmadienį Kaune nuskendo jau trečias šią vasarą žmogus. Vieną vyriškį, įsipainiojusį Nemune į žoles bei, kaip įtariama, žvejų tinklų liekanas, išgelbėjo ugniagesių gelbėtojų tarnybos narai.

Kada Nemunas pasiglemžė Vilijampolėje, pirminiais duomenimis – viename iš Raudondvario plento takų, gyvenusio 69-erių metų Antano Narijausko gyvybę, tiksliai nežinoma. Nėra ir šios tragedijos liudytojų.

Kaip dienraščiui pasakojo velionio sūnus, sekmadienio pavakarę kvietęs pagalbon ugniagesių gelbėtojų tarnybos narus, nelaimė įvyko, tėvui išėjus prie Nemuno plauti kilimų. Pirmoji pernelyg ilgai negrįžtančio vyro pasigedo kartu gyvenusi žmona. Nuėjus į panemunę, ant kranto – šalia taip ir nepradėtų valyti kilimų rasti tik vyro drabužiai.

Kaimynams pranešus apie galimą nelaimę sūnui, šis iškvietė į Nemuno pakrantę ties Raudondvario plento 5-uoju taku ugniagesių gelbėtojų narus.

Dingusiojo paieškas narai pradėjo apie pusę aštuonių vakaro ir jos užtruko apie pustrečios valandos. Išnaršius Nemuną ties ta vieta, kur ant kranto rasti dingusiojo drabužiai, ir nieko nepešus, nuspręsta skenduolio ieškoti plaukiant pasroviui valtimi.

Įtarimas, kad jį galėjo nunešti srovė, pasitvirtino. Apie dešimtą vakaro, jau rengiantis nutraukti nuo Nemuno ir Nevėžio santakos pradėtas žvalgytuves valtimi, skenduolis aptiktas ties Zapyškiu – apie 5 metrai nuo kranto, apie 0,5 metro gylyje. Nemunas jau buvo iškėlęs jį į paviršių.

Kas atsitiko, nuskendusiojo artimieji viliasi sužinoti atlikus skrodimą.

Sekmadienį, apie trečią dienos, Kauno ugniagesių gelbėtojų narų pagalbos šauktasi ir Panemunės paplūdimyje, ties pėsčiųjų tiltu. Maudydamasis Nemune, į vis didesnį jo plotą užkariaujančias žoles, ir kaip įtariama, žvejų tinklo liekanas, įsipainiojo neblaivus vyriškis.

Kaip dienraščiui pasakojo telefonu 112 jam pagalbą kvietęs šio įvykio liudytojas, upės spąstuose įstrigo viena vyriškio koja. Vandens jam buvo virš galvos. Išsigandęs vyriškis puolė šauktis pagalbos.

Iš buvusiųjų krante į šį pagalbos šauksmą reagavo tik kartu su nelaimėliu į paplūdimį atėjusi moteris. Jos prašomas dienraščio pašnekovas ir paskambino policijos budėtojams.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas spaudai Aurelijus Lukauskas, remdamasis gelbėjimo operacijoje dalyvavusių kolegų pasakojimu, taip pat akcentavo, kad ant kranto, ties nelaimės vieta, buvo tiršta nuo poilsiautojų, kurie buvo linkę likti tik šios tragikomiškos situacijos žiūrovais.

Atvykus gelbėtojams, nelaimėlis murkdėsi apie 30 metrų nuo kranto. Jam bandė padėti moteris, kuri, pasak „Kauno dienos” kalbinto liudytojo, puolus savo draugui pagalbon, taip pat buvo įsipainiojusi žolėse, tačiau sugebėjo iš jų išsivaduoti. Iki narų atvykimo ir vyriškiui pavyko aptikti po vandeniu, ant ko pasilypėti, kad nereikėtų murkdytis.

Mažiausiai pusvalandį Nemuno įkaitu buvusio 31-erių metų Kęstučio Kuliešiaus gelbėjimo operacijai panaudotas gelbėjimo ratas bei virvė, su kuria narai jį sėkmingai ištraukė krantan.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.