Autobuse – staigmena

Per Jūros šventę autobusų vairuotojai skelbė stotelių pavadinimus.

Norėdami apsiginti nuo klausimų bangos, per šventę aplinkkeliais važinėję miesto maršrutinių autobusų vairuotojai patys autobusuose įsirengė mikrofonus.

Jūros šventės renginiai privertė uždaryti kai kurias miesto gatves ir pakeisti autobusų maršrutus. Daugybė keleivių, pamačiusių, jog autobusas suka ne ta kryptimi, puldavo klausinėti vairuotojo.

Ne vienas buvo maloniai nustebintas, išgirdęs vairuotojo balsą, skelbiantį, kokia bus kita maršruto stotelė. Keleivių teigimu, tokius garsiakalbius turėjo šešto ir aštunto maršruto autobusai.

Nepažįstantiems miesto svečiams tokia informacija buvo labai reikalinga.

Klaipėdiečiai taip pat spėjo pasidžiaugti, kad autobusuose įvesta nauja tvarka.

Įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas” direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas sakėsi apie tokias naujoves nieko nežinantis.

„Vairuotojai šią akciją tikriausiai suorganizavo savo iniciatyva, nes atsibodo kiekvienam aiškinti, kur važiuoja ir kur sustos”, – sakė A.Samuilovas.

Pasak jis, stotelių skelbimas yra reikalingas, nes miestas plečiasi, į uostamiestį plūsta vis daugiau turistų ir jiems reikia kuo daugiau informacijos. Prieš kurį laiką viena firma buvo paskolinusi savo aparatūrą keliems miesto autobusams. Taip siekta įvertinti šios sistemos reikalingumą. Ji pasiteisino.Uostamiesčio autobusuose nėra jokios garsiakalbių įrangos, todėl Europos Sąjunga yra skyrusi lėšų įsigyti ir įmontuoti specialiai aparatūrai. Įmonės „Klaipėdos keleivinis transportas” atstovai patikino, kad nuo kitų metų visuose miesto autobusuose bus galima girdėti įrašą su stotelių pavadinimais, kaip tai daroma Vilniuje ir Kaune.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.