Šį savaitgalį – „Anykščių vyno” gimtadienio šventė

Susirungti obuolių grumtynėse, varžytis tostų konkurse, mokytis naujų šokių, linksmintis su žinomais šalies atlikėjais galės visi, apsilankę šventėje „Anykščiai – lietuviško vyno sostinė”. Šiais metais paskutinį liepos savaitgalį (28 – 30 d.) Anykščiuose pirmą kartą organizuojama bendra Anykščių miesto ir šiais metais 80-ies metų jubiliejų mininčios bendrovės „Anykščių vynas” šventė. Tris dienas Anykščiuose vyks įvairūs koncertai, fotografijų parodos, sporto varžybos ir t.t.

„Anykščių vyno” 80-asis gimtadienis bus švenčiamas liepos 29 d. Šventė prasidės iškilmingu atidarymu, kurio metu bus pakelta ir pašventinta bendrovės vėliava, apdovanoti ilgamečiai darbuotojai. Vėliau šventės vedėjai Antanas Sidras iš Troškūnų ir Onytės iš Anykščių kvies visus apsilankyti ir pasilinksminti Anykščių senamiestyje įrengtoje prieškario dvasia dvelkiančioje „Karazijos užeigoje”. Čia bus galima paragauti sriubos, pyrago ar kepsnių, kuriuos gaminant buvo naudojami „Anykščių vyno” gėrimai. Išradingiausieji galės varžytis statinaičių puošimo ar tostų konkurse, linksmiausieji – mokytis šokti likerinį, trauktininį, degtininį, rinkti dainingiausią šventės dalyvį. Bus pagerbtos ir visos „Karazijos užeigoje” apsilankiusios Onos ir Onutės, aktyviausieji dalyviai – apdovanoti skaniais prizais.

Vakare, užsidarius „Karazijos užeigai”, renginio vedėjai visus pakvies į Dainų slėnį, kur vyks šventinis koncertas. „Anykščių vyną” jubiliejaus proga sveikins ir visus susirinkusius linksmins Rasa Bubulytė, Jonas Čepulis, Deivis, Stasys Povilaitis, grupės „Mango”, „G&G Sindikatas”. Vakare Vyno sostinės dangų nušvies fejerverkas.

Jau penktus metus bendrovės „Anykščių vynas” organizuojamos šventės ištakos siekia įmonės įkūrėjo Balio Karazijos laikus. Garsiausias Lietuvos vyndarys kasmet savo darbuotojams ir jų šeimoms rengdavo gegužines Anykščių šilelyje, kur grodavo muzika, o visi susirinkusieji būdavo vaišinami vynu.

Bendrovę „Anykščių vynas” 1926 m. įkūrė Balys Karazija. Įmonė iki šiol puoselėja autentiškų gėrimų gamybos tradicijas, vienintelė Lietuvoje gamina natūralius vynus. Savo gaminiams, kaip ir prieš daugelį metų, „Anykščių vynas” naudoja natūralias žaliavas, vaisius bei uogas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Šį savaitgalį – „Anykščių vyno” gimtadienio šventė"

  1. ash

    MYLJU WJNO SHWENTE,,,, 😀 jr db lb lawkju,,,

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.