Iš Libano išvyko 20 Lietuvos piliečių

Užsienio reikalų ministerijos Konsulinis departamentas praneša, kad iš 36 Lietuvos Respublikos piliečių, Izraelio ir Libano konflikto pradžioje buvusių Libano teritorijoje, jau evakuota 20, aštuoni iš jų jau yra grįžę į Lietuvą.

Viena trijų asmenų šeima, iš Libano išvykusi Švedijos transportu liepos 20 dieną, į Lietuvą grįžo liepos 23 dienos naktį.

Viena pilietė su vaiku, taip pat turinčiu Lietuvos pasą, ir dviem vaikais, kurių Lietuvos pilietybės dokumentai dar nesutvarkyti, šiuo metu yra Prancūzijoje, iš kur artimiausiu metu turėtų grįžti į Lietuvą.

Šiuo metu iš Libano Lenkijos laivu išvyksta dar penki Lietuvos piliečiai – viena trijų asmenų šeima (motina ir du vaikai, visi Lietuvos piliečiai), viena Lietuvos pilietė, su kuria kartu išvyksta ir jos vyras Libano pilietis, turintis leidimą gyventi Lietuvoje, ir viena Lietuvos pilietė su trimis vaikais, kurių Lietuvos pilietybės dokumentai dar nesutvarkyti. Pastarosios keturių asmenų šeimos išvykimą apsunkinto tai, kad nei vienas iš jų neturėjo asmens tapatybės ir kelionės dokumentų. Lietuvos užsienio reikalų ministerijos Konsuliniam departamentui pavyko susitarti su Čekijos ambasada Beirute dėl laikinų dokumentų išdavimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.