Rengiamasi naujos euro įvedimo Lietuvoje datos nustatymui

Siekiant užtikrinti sklandų ir efektyvų tolesnį Lietuvos pasirengimą narystei euro zonoje, bus įkurta darbo grupė.

Finansų ministras Zigmantas Balčytis pavedė finansų atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje suderinti su Europos Komisija bendros Lietuvos ir Europos Komisijos ekspertų darbo grupės euro įvedimo klausimais steigimą, pranešė Finansų ministerija.

Darbo grupės sukūrimo būtinybę Z. Balčytis buvo aptaręs su Europos Komisaru ekonomikos ir pinigų klausimais Joaquin Almunia.

Planuojama, kad ekspertų darbo grupė, atsižvelgdama į numatomas fiskalines priemones ir išanalizavusi makroekonominius rodiklius, pateiks rekomendacijas dėl galimos euro įvedimo datos Lietuvoje, pateiks pasiūlymus dėl priemonių, padedančių vykdyti nustatytus konvergencijos kriterijus.

„Euro įvedimo datos nustatymas tampriai susijęs su kitais numatomais Vyriausybės darbais: mokesčių mažinimu, akcizų kėlimu, rublinių indėlių išmokėjimu, kitais įsipareigojimais, – sakė finansų ministras Zigmantas Balčytis. – Todėl ypatingai svarbu šias priemones planuoti taip, kad infliacija Lietuvoje išliktų tvari ir taip būtų sudarytos prielaidos įvesti bendrą ES valiutą nustatytu laiku”.

Lietuva eurą tikėjosi įsivesti nuo 2007 metų sausio 1-osios, tačiau to jai padaryti nepavyko dėl per didelės infliacijos. Dabar viliamasi, kad šalis euro zonos valstybe galėtų tapti po metų ar dviejų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.