Sprogimo aukas gelbės ir Kauno medikai

Pirmasis reanimobilis iš Vilniaus prie Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) reanimacijos skyriaus vakar pasirodė apie 13.40 val. Juo buvo atvežtas sunkiai nukentėjęs 47 metų vilnietis Valentinas Janeckis.

Drauge atvykusi vyriškio žmona niekam ir nieko nekomentavo.

Tikisi stebuklo

Pasak gydytojos Gražinos Vaikutienės, lydėjusios beveik 70 proc. kūno nudegusį vyrą į Kauną, reanimobilio brigada į laikrodžius nežiūrėjo, tad negali pasakyti, kiek užtruko kelionė. „Sunkiausi mūsų pacientui buvo posūkiai. Kaune jam bus taikomas terapinis gydymas, naudojamos naujausios technologijos. Svarbiausia – apsaugoti vyrą nuo infekcijos, kad būtų veiklūs inkstai ir smegenys”, – aiškino gydytoja reanimatologė-kardiologė. Janickio ?????? būklę medikai apibūdina kaip sunkią.

Labiausiai per sprogimą nukentėjęs 29 metų Vilniaus teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus inspektorius Darius Virbukas nudegė net 90 proc. kūno. „Tikėkimės stebuklo, kad Darius išgyvens”, – sakė Vilniaus teritorinės muitinės viršininkas Petras Dragūnas. Į Kauną Virbukas atvežtas apie 15.30 val., nukentėjusiojo būklė vertinama kaip labai sunki, tačiau teigiama, jog ji stabilizavosi.

Baiminasi dėl komplikacijų

„Kauniečiai turi daugiau patirties dirbti esant sunkiems nudegimams”, – sprendimą perkelti ligonius aiškino vilnietis gydytojas anesteziologas reanimatologas Dainius Bučas. Kalbėdamas apie labiausiai nukentėjusį Virbuką jis užsiminė, kad vilčių teikia paciento jaunystė. Be to, nėra žinomas nudegimų gylis. Apie jį spręsti gydymo pradžioje sunku. Geriau įvertinti Virbuko būklę bus galima po penkių ar šešių dienų.

Situaciją Vilniaus miesto universitetinėje ligoninėje Bučas palygino su karo padėtimi. Tiek stipriai nudegusių žmonių vienu metu medikui nėra tekę gydyti.

„Vilniuje likusių nukentėjusiųjų gyvybei, jei nekils komplikacijų, pavojus negresia”, – LŽ teigė Bučas. Pasak gydytojo, komplikacijų gali atsirasti ne pirmomis, o vėlesnėmis dienomis. Nudegimai gyja labai lėtai, todėl nukentėjusieji ligoninėje gali praleisti apie du mėnesius. „Viskas priklauso nuo žmonių atsparumo, nuo to, ar prigis persodinta oda”, – pabrėžė medikas.

Nelemtos žiežirbos

Nelaimė Vilniuje įvyko užvakar, kai bendrovių „Ad rem” ir „Vilniaus tranzitas” teritorijoje buvo naikinami pasibaigusio galiojimo dezodorantai. Per sprogimą žuvo „Vilniaus tranzito” direktorius ir tos pačios įmonės transporto baro viršininkas. Muitinės inspektorius Virbukas dalyvavo procedūroje, nes turėjo įsitikinti, kad dezodorantai tikrai bus sunaikinti. Įtariama, jog sprogimas įvyko dėl žiežirbos, įskilusios traiškant dezodorantų flakonus.

Gelbėjimo darbams vadovavo Vilniaus priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Alvydas Balčytis. Gaisras buvo likviduotas artėjant vidurdieniui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.