Vietoje poilsio Palangoje – karstas

Į Lietuvą atskridę Rusijos piliečiai – motina su sūnumi, susiruošę pailsėti Palangoje, papuolė į tragišką avarija. Šešiolikametis vaikinas nuo traumų mirė vietoje, o motina gydoma Šilalės ligoninėje.

Ketvirtadienį, apie 16 val., 221-ajame automagistralės Vilnius-Klaipėda kilometre, Šilalės rajono ribose, ties Pagrybio kaimu, palangiškis Arvydas Laukžemis (gim. 1967 m.) automobiliu „Mercedes-Benz 280” ėmė neleistinai lenkti transporto priemones dešiniuoju kelkraščiu, lėtėjimo juosta.

Vairuotojas, pamatęs, kad ši juosta baigiasi, metėsi į kairę ir staigiai stabdė. Dėl didelio greičio automobilis buvo sumėtytas ir, atbulomis perčiuožęs skiriamąją žaliąją juostą, keleivio puse rėžėsi į priešinga kryptimi atvažiuojantį „Audi 100”.

Pastarąjį automobilį vairavo klaipėdietis Michailas Malininas. Vyriškis iš Vilniaus oro uosto į Palangą vežė iš Sankt Peterburgo atskridusią savo seserį 46 metų Tatjaną Vinogradovą ir jos 16-metį sūnų Aleksejų.

Smūgis teko kairiajai „Audi” pusei. Joje sėdėję M. Malininas ir už jo – A. Vinogradovas – žuvo. Juos iš deformuoto automobilio ištraukė gelbėtojai.

T. Vinogradova ir M. Malinino 29 metų amžiaus duktė Marija paguldytos į Šilalės ligoninę. Pastaroji sunkios būklės atsidūrė Reanimacijos skyriuje, o nesunkius sumušimus patyrusi peterburgietė – Chirurgijos.

Ligoninėje T. Vinogradova pasakojo, kad paskutinę akimirką brolis spėjo suktelėti vairą į dešinę, taip išgelbėdamas jos gyvybę. Moteris sėdėjo šalia vairuotojo.

Anot rusės, puikiai vidurinėje mokykloje mokęsis jos sūnus sirgo širdies liga. Tad ji jau ne pirmą kartą jį vežė į Palangą pailsėti, mat jam čia labai patiko.

Mersedesą vairavęs A. Laukžemis sužalojimų nepatyrė. Dėl avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Vietoje poilsio Palangoje – karstas"

  1. vairuotojas

    Ka cia komentuoti, kart tokius vairuotojus- zmogzudzius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.