Turgaus gatvė – jau be užtvarų

Vakar UAB „Konsolė” gamybos direktorius Romas Dikšas buvo puikiai nusiteikęs: „Dirbom iki nakties, tačiau viską, ką buvome pažadėję, įvykdėme šimtu procentų”.

Pasak R. Dikšo, gatvė buvo baigta grįsti ketvirtadienį apie pietus. Vėliau iš karto, kaip ir buvo žadėta, imta plauti. Paskiausiai granito skalda buvo užpilti tarpai tarp akmenų.

Vis dėlto, sakė R. Dikšas, vertinti darbą dar esą per anksti. Jis neslėpė, kad į atkarpą nuo Teatro aikštės iki Tiltų gatvės teks grįžti ir po Jūros šventės. Ketvirtadienį nepavykus atsivežti sunkiasvorio volo, tekę išsiversti su viso labo 1,5 tonos sveriančiu įrenginiu. Dėl šios priežasties gatvės grindinys likęs banguotas. Tai būsią ištaisyta atsigabenus 12 tonų sveriantį vadinamąjį vibrovolą.

Taip pat, sakė R. Dikšas, dar keletą kartų teks pilti skaldą. Tai būsią daroma tol, kol užsipildys visi tarpai ir grindinys taps lygus.

Tikrąjį Turgaus gatvės vaizdą, anot „Konsolės” atstovo, klaipėdiečiai išvys ne anksčiau spalio – kai bus pasodinti medžiai. Tai bus 82 jau ūgtelėjusios liepos, tačiau kitos rūšies nei iškirstosios – kiek žemesnės, išauginančios mažesnę lają. Būtent tokią liepų rūšį rekomendavo specialistai. Jos neužgoš langų, be to, tokias liepas lengviau prižiūrėti. Jas ketinama atsigabenti iš Vokietijos.

R. Dikšo teigimu, gatvę papuošti turėtų ir gražios metalinės horizontalios ir vertikalios medžių grotelės, taip pat abipus gatvės išsirikiuosiantys dekoratyviniai stovai dviračiams bei suoliukai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.