Tinklininkų indėlis – didžiausias

Jau rašėme apie Klaipėdoje pasibaigusias Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris” žaidynes, kuriose trečią vietą užėmė mūsų miesto žalgiriečiai.

Didžiausią indėlį į šį laimėjimą įnešė tinklininkai tapę žaidynių, kitaip dar vadinamų „Žalgiriada”, čempionais.

Didžiausias krūvis teko mūsų komandos treneriui Aleksui Petrikauskui. Jam teko ne tik vadovauti komandai, bet ir kuruoti visas tinklinio varžybas – buvo vyriausiasis teisėjas.

Anot A. Petrikausko, jo ekipos sėkmė nėra atsitiktinė: „Varžyboms ruošėmės labai rimtai – turėjome mėnesio trukmės treniruočių stovyklą. Tiesa, mūsų komandai trūko Arūno Povilaičio ir Kęstučio Liekaus, kurie yra išvykę į užsienį. Tačiau susitelkėme ir gana nesunkiai nugalėjome varžovus iš Vilniaus, Kauno ir Marijampolės. Vyrus į pergales vedė Edvinas Gabšys, gavęs geriausio turnyro žaidėjo prizą”.

Čempionų rinktinės pagrindą sudarė „Klasco” ir „Vakario” komandų tinklininkai.

Beje, klaipėdiečiai nėra „Žalgiriados” varžybų naujokai. Jie čempionais yra buvę ir 2004 metais, o pernai iškovojo bronzos medalius.

Taigi, galima sakyti, mūsiškių iškovotas čempionų titulas nėra atsitiktinis.

Nenuvylė ir mūsų miesto tinklininkės. Klaipėdos komanda, kurią treniruoja žaidžiančioji trenerė Virginija Margienė, vienodu rezultatu 0:2 pralaimėjo kaunietėms ir vilnietėms, tačiau trečiose rungtynėse rezultatu 2:1 iškovojo pergalę prieš Šiaulių atstoves bei pasipuošė bronzos medaliais.

Žodžiu, mūsų miesto tinklinio komandos nušluostė nosis ir krepšininkams, ir futbolininkams. Jos į bendrą Klaipėdos komandos taškų taupyklę įnešė net 25 taškus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.