Kauno sporto rūmus projektuoja prancūzai

Laikinasis Savivaldybės administracijos direktorius vakar savo parašu patvirtino 1,2 milijono vertės sutartį

Savivaldybės administracija vakar su bendrove „Bouygues Batiment International” sudarė parengiamųjų projektavimo darbų sutartį. Ją savo parašais patvirtino laikinasis Savivaldybės administracijos direktorius Robertas Stanionis ir Prancūzijos kompanijos atstovas Žakas Peletjeras.

Apeliuoja į įstatymą

Dar birželį miesto Taryba įpareigojo Kauno merą Arvydą Garbaravičių pasirašyti 1,2 milijono litų vertės sutartį. Apie Savivaldybės administracijos direktorių Tarybos sprendime neužsiminta nė žodžiu. Tačiau merui palikta galimybė vienašališkai koreguoti sutarties projektą.

„Pagal įstatymus tokias sutartis pasirašo ne meras, o Savivaldybės administracijos vadovas. Apie susidariusią situaciją meras yra informuotas.

Jeigu reikės, ieškosime būdų, kaip pakeisti miesto Tarybos priimtą sprendimą”, – sakė derybų grupės vadovas, mero pirmasis pavaduotojas Antanas Balutis.

Iniciatorius – meras

„Kauno diena” rašė, kad kai kurie teisininkai gana skeptiškai vertino miesto Tarybos sprendimą dėl parengiamųjų projektavimo darbų sutarties.

Kilo įtarimų, kad miestas rizikuoja prarasti 1,2 milijono litų. Miesto Tarybos sprendimo iniciatorius – meras A.Garbaravičius.

Ant dokumento nėra nei Savivaldybės administracijos direktoriaus Arūno Keserausko, nei teisininkų parašų.

Sprendime taip pat nenumatyta, iš kokio šaltinio bus finansuojami projektavimo darbai. „Mes patikslinome, kad pirmajam mokėjimui pinigų yra. Daugiau nieko negaliu pasakyti”, – tikino A.Balutis.

Daugiau naujienų žada kitą savaitę

Vakar vykusiame derybų grupės posėdyje aptartos ir Prancūzijos kompanijos atstovų vizito detalės. „Prancūzai į Kauną turėtų atvykti kitą savaitę: antradienį arba trečiadienį. Tikimės, kad bus pristatytas Nemuno salos arenos projekto variantas, kurį galėtume pateikti visuomenės ir architektų bendruomenės diskusijai”, – teigė mero pavaduotojas. Kitas derybų grupės narys Kęstutis Kriščiūnas patvirtino, kad jau derinami ir koncesijos sutarties punktai.

Iki šiol Kauno valdžia negali įvardyti bent preliminarios naujosios arenos projekto vertės. „Iš tiesų mes pajudėjome į priekį. Pasirašyta sutartis yra dalis būsimosios koncesijos sutarties. Mus taip pat domina šio projekto kaina. Sieksime, kad ji būtų optimali. Daugiau nieko negalėčiau pasakyti. Derybos vyksta, todėl yra ir konfidencialių dalykų”, – tikino A.Balutis.

Kalbinti derybų grupės nariai vylėsi, kad po kitą savaitę įvyksiančio Prancūzijos kompanijos vizito bus išsklaidytos net menkiausios abejonės dėl sporto rūmų ateities.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.